U zond in… ‘Beste fractievoorzitter van D66 Amsterdam’

28-02-2016 11:53

UPDATE:

“Geachte heer Paternotte,

De heer Jan-Bert Vroege vindt het nodig zijn straatje schoon te vegen en zich een slachtofferrol aan te meten. Zie hiervoor zijn (1) verwijderde tweet inzake uitlokking en (2) zijn toegevoegde tweet met link naar dit artikel.

Dat had de heer Vroeg in zijn verantwoordelijke en publieke rol allemaal veel eerder moeten beseffen, natuurlijk. Kortom, het zijn volkomen onterechte en ongepaste (krokodillen)tranen van berouw.

D66 staat altijd als eerste klaar om tweets of uitspraken van Wilders aan te halen, te veroordelen en het zelfs prima te vinden dat hij wordt vervolgd. Dan helpen ontkenningen, correcties of nuanceringen niet meer, want barbertje moet hangen!

Welnu, dat geldt dan ook voor de heer Vroege, die het presteerde om als raadslid (!) in het heetst van de strijd te melden dat journalistiek werk van een NPO omroep (PowNed) als uitlokking moet worden gezien en dat geweld daarmee feitelijk gerechtvaardigd is, dan wel te begrijpen of te vergoelijken.

Ik verwacht uw antwoord en ondubbelzinnige, consequente acties ten aanzien van de heer Vroege.”

“Geachte heer Paternotte (Fractievoorzitter D66 te Amsterdam),

Ik ben een brave burger van dit land, 52 jaar oud en heb altijd netjes voldaan aan de regels van de democratische rechtstaat. Gisteren viel mijn oog op een uitspraak van uw partijgenoot Jan-Bert Vroege, die het werk van vrije nieuwsgaring door een NPO omroep (PowNed) betitelde als ‘uitlokking’. Daarmee gaf hij feitelijk aan dat het tegen deze omroep gebruikte geweld gerechtvaardigd is of op zijn minst te begrijpen en te vergoelijken is.

Ik heb met volslagen verbijstering kennisgenomen van deze uitspraak. Daar waar eerst een jong D66-lid “kogels dor de kutkop van Wilders” wil schieten, verklaart een volgend D66-lid nog geen week later dat het werk van een NPO omroep uitlokking is.

Nu ken ik heel wat voorbeelden van Hilversumse journalistiek, straatinterviews, talkshows en zo meer van linkse omroepen die, in de definitie van Jan-Bert Vroege, zonder enige moeite eveneens als (en nog veel grotere) uitlokking kunnen worden beschouwd en de logica schrijft dan voor dat geweld tegen hen ook terecht zou zijn, dan wel te begrijpen of te vergoelijken.

Graag verneem ik uw uitgebreide reactie, alsook welke maatregelen uw partij neemt tegen de heer Vroege, tenminste als u zijn uitspraken ook volstrekt ongepast en verwerpelijk vindt.

Daarnaast zou ik graag van u weten hoe u het gedrag en de oproep op sociale media van clubjes als Antifa om burgers te hinderen in hun demonstratierecht zou willen betitelen.

Ik verwacht van u een serieus antwoord, net zo goed als u van mij verwacht dat ik aan de regels en wetten van dit land blijf voldoen en daarin geen rechtvaardiging of vergoelijking vindt voor geweld tegen het werk van journalisten, politici of ieder andere burger met een afwijkende mening.

Naam bij redactie bekend.

P.S. Deze email is ook aan diverse nieuwskanalen verzonden.”

 

Ook wij zijn benieuwd naar de reactie van de heer Paternotte (Jan, niet Bas) van D66 Amsterdam. Dus hopelijk wordt vervolgd.

 

Lees ook: Jan-Bert Vroege (D66 Amsterdam) is een cryptofascist en moet opstappen

Lees ook: Schokkend, gemeenteraadslid D66 Amsterdam praat geweld tegen journalisten goed

 

 

https://youtu.be/z3d3Y_CFLIk