Opinie

Mailen met PvdA-Kamerlid Ed Groot: de wekelijkse PvdA-zondagbrief

21-02-2016 15:55

 
Screen Shot 2016-02-21 at 15.50.49Screen Shot 2016-02-21 at 15.51.22

 

Geachte Ed Groot,

Ik vind uw brief buitengewoon hypocriet. De PvdA is (mede) verantwoordelijk voor dat beleid en zou daar heel wat meer aan kunnen doen dan die halve maatregelen die u voorstelt. Veel interessanter is trouwens dat een aantal ontwikkelingslanden de belastingverdragen met Nederland opzeggen zodat de hele vlieger niet meer opgaat.

En als u zo’n medelijden hebt met de kleine middenstander wat zou u er dan van denken om ook de internationale (Nederlandse) bedrijven eens vennootschapsbelasting te laten betalen? Het is al jaren bekend dat die ook een deal met de belastingdienst kunnen sluiten.

Arbeidsvitaminen

Ik vind die zogenaamde ‘Zondagbrieven’ van de PvdA zo langzamerhand stuitend. Ze tonen eens te meer aan dat het PvdA-kader geen idee meer heeft van haar achterban, zelfs niet als het om de eigen leden gaat. Men veronderstelt kennelijk nog altijd dat wij allen ongeschoolde arbeiders zijn uit de jaren vijftig, die hooguit Arbeidsvitaminen luisteren en naar Wie van de Drie kijken. Arbeiders die alles voor zoete koek slikken dat door Vader Drees of Ome Joop wordt voorgehouden.

Overigens denk ik dat Drees en Den Uyl wél wisten dat ze niet met leugens moesten aankomen bij de achterban, terwijl het huidige kader gewoon denkt daar mee weg te kunnen komen.

Nederland belastingparadijs

Mocht u zelf nog bijgeschoold willen worden, bijvoorbeeld over het feit dat er in de media al jaren aandacht aan de door u beschreven zaak wordt besteed, dan kan ik u een aantal Zembla-uitzendingen over het Nederlandse belastingparadijs aanbevelen. In één van die uitzenden laat uw collega Paul Tang zich ontvallen dat ‘Shell geen cent belasting betaalt in Nederland’.
Hij werd onmiddellijk verbannen naar het Europees parlement.

Met vriendelijke groet,
Elma Verhey

 

Zelf ook elke zondag een brief van een PvdA’er ontvangen? Dat kan via PvdA.nl.