Politiek

Katwijkse PvdA-voorzitter wenst Geert Wilders dood

11-02-2016 13:16

Met updates – “Als die kogel van links komt dan weet heel Nederland dat aan de zijkant de letters PvdA staan geschreven”, zei Geert Wilders afgelopen dinsdag nadat PvdA-voorzitter Hans Spekman de aanval op hem had geopend.  Rake opmerking van de PVV-leider; voorzitter Willem den Hertog van de PvdA in Katwijk wenst Wilders op Twitter namelijk dood. Dat schreef Omroep West donderdag. Later op de dag bleek het einde oefening voor Den Hertog. PvdA-voorzitter Hans Spekman noemde de tweets ‘afschuwelijk’, PvdA-leider Diederik Samsom noemde ze ‘gestoord’. Wilders noemde de tweets van Den Hertog ‘schokkend’. “Misschien dat PvdA-voorzitter Spekman nu begrijpt wat ik bedoelde.” Aan het eind van de dag bleek dat de PvdA geen vertrouwen meer had in Den Hertog. De gebeurtenissen van donderdag leest u hieronder terug.

Volgens de PvdA’er, die in het dagelijks leven werkzaam is als advocaat, is het ‘nooit zijn doel geweest om mensen ondersteboven te krijgen’. Hij voegt eraan toe dat hij zijn tweets op persoonlijke titel heeft geplaatst en niet als voorzitter van de PvdA in Katwijk.

De tweets (inmiddels verwijderd dus plaatje)

Willem den Hertog

Update 17.57 – PvdA zegt vertrouwen in Den Hertog op

Verklaring van de PvdA Katwijk:

 

“Bestuur en fractie van de PvdA-Katwijk hebben met afschuw kennis genomen van de uitlatingen van de heer Den Hertog. Wij distantiëren ons hier nadrukkelijk van. Bestuur en fractie hebben besloten het vertrouwen in de heer Den Hertog als voorzitter met onmiddellijke ingang op te zeggen. Ook al heeft de heer Den Hertog deze uitlatingen niet gedaan als voorzitter van de PvdA Katwijk, zijn positie is hiermee onhoudbaar geworden. Nelly Smits (fractievoorzitter) en Matthijs van Tuijl (raadslid): ‘Wij vinden deze uitspraken verschrikkelijk en hebben daarom geen andere keuze dan het vertrouwen op te zeggen’.  De heer Den Hertog heeft zelf ook aangegeven zijn functie neer te leggen.”

 

Update 15.20 – Samsom: Die tweet is gestoord

Van de collega’s van RTL Nieuws:

Update 15.12 – Den Hertog op matje bij landelijk bestuur

De landelijke PvdA roept de voorzitter van de partijafdeling in Katwijk op het matje. De afdeling Katwijk distantieert zich van de uitspraak en komt later later donderdagmiddag bijeen in spoedberaad. Dat meldt het ANP.

Update 13.52 – Spekman noemt tweets ‘Afschuwelijk, misplaatst, fout’

RTL Nieuws meldt:

Update 13.33 – Berouw komt na de zonde

Lees ook

Omroep West – PvdA-voorzitter Katwijk wenst PVV-leider Geert Wilders dood

TPO – Wilders: ‘Als de kogel komt, staat er PvdA op de zijkant geschreven’

TPO – Een boodschap van Lodewijk Asscher voor de (anonieme) rukkertjes op social media

Briefje van Jan – Aan Hans Spekman