Politiek

Limburgse PVV-fractievoorzitter Michael Heemels stapt op

04-02-2016 16:53

Michael Heemels stapt op als fractievoorzitter van de PVV in Limburg en als Statenlid. Dat heeft hij donderdag in een schriftelijke verklaring aan nieuwssite 1Limburg laten weten.

Heemels geeft in de verklaring als reden dat er binnen zijn eigen fractie getwijfeld wordt aan zijn integriteit en functioneren. “Ik kan mij daar niet tegen verdedigen en wil niet de dupe worden van verdere beschadiging van mij als persoo”, zegt Heemels. De fractievoorzitter kwam onlangs in opspraak na mediaberichtgeving dat hij onder meer zeer hoge bedragen zou hebben overgemaakt naar een fractiemedewerker.

Een extern accountantsbureau onderzoekt de uitgaven. Heemels: “Mijn werkzaamheden heb ik altijd gedaan naar eer en geweten. Daarom vind ik het van het grootste belang, op de eerste plaats voor mijzelf, dat op heel korte termijn het rapport van het externe accountantsbureau, dit overigens op eigen verzoek, duidelijkheid zal scheppen en daarmee zullen vrijwaren van de nu aan mij gerichte beschuldigingen”, staat in de verklaring.

Heemels is ook woordvoerder van PVV-leider Geert Wilders. Dat blijft hij, volgens zijn verklaring.

Lees ook

1Limburg – Michael Heemels vertrekt als statenlid PVV