Politiek

AZC Gouda gaat niet dit jaar maar pas halverwege 2017 open

03-02-2016 22:54

Er komt voorlopig geen asielzoekerscentrum op de plek van de PWA-kazerne in Gouda. De gemeente kondigde vorig jaar aan halverwege 2016 daar 500 asielzoekers te willen huisvesten maar dat wordt nu de tweede helft van 2017.  Dat heeft burgemeester Milo Schoenmaker (VVD) van Gouda woensdagavond in de gemeenteraad gezegd. ThePostOnline onthulde dinsdag dat de sloop van de atoombunker op het terrein in de miljoenen euro’s zou lopen.

De gemeente verwees TPO dinsdagavond naar het COA, het COA verwees TPO woensdag weer naar de Rijksgebouwendienst maar het is nu volstrekt onduidelijk of de bunker gesloopt gaat worden. Voor zover dat al kan omdat eerst nog onderzocht moet worden of er zich in het complex vleermuizen bevinden. Schoenmaker zegt nu dat het COA ‘inschat dat er meer tijd nodig is voor de verbouwing dan oorspronkelijk gedacht’. De gemeente gaat deze maand onderhandelen over de afspraken omtrent het vestigen van een asielzoekerscentrum.

De gemeente probeert de kosten van de sloop van de atoombunker op het terrein waar eerst de befaamde megamoskee moest verrijzen angstvallig geheim te houden. Inmiddels weten we dat adviesbureau DHV rekening houdt met twee tot acht miljoen euro, de Goudse wethouder Jan de Laat zei op 6 november 2014 op een bijeenkomst met zo’n tweehonderd bewoners dat ‘de bunker voor anderhalf, maximaal twee ton kan worden afgeknabbeld’.

Lees ook

TPO – Sloop atoombunker Gouda kost miljoenen

TPO – Gouda gaat 500 asielzoekers opvangen op plek megamoskee