Politiek

Burgemeester Spies van Alphen aan de Rijn bevestigt bedreigingen van LHBT-vluchtelingen in AZC

27-01-2016 14:41

Burgemeester Liesbeth Spies (CDA) van Alphen aan den Rijn heeft bevestigd dat LHBT-vluchtelingen in de noodopvang voor vluchtelingen in die plaats zijn bedreigd en gepest. Dat deed ze in antwoord op raadsvragen, meldt Studio Alphen.

Slachtoffers hebben aangifte gedaan

Volgens Spies is het enkele malen gebeurd en is aangifte gedaan bij de politie. Als de daders opgespoord kunnen worden, worden zij naar een andere noodopvanglocatie gestuurd. Ook dat is enkele malen gebeurd, laat Spies weten.

 

“LHBT-bewoners zijn op eigen verzoek gehuisvest in een afzonderlijk deel van de opvang. In dit deel is toezicht. Eén bewoner is op eigen verzoek overgeplaatst naar een andere opvanglocatie.”

Staatssecretaris Asielzaken Klaas Dijkhoff (VVD)  schreef vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de LHBT-vluchtelingen geen aangifte wilden doen.

Open brief aan koning Willem-Alexander

Eerder schreven LHBT-asielzoekers uit het AZC al een open brief aan koning Willem-Alexander over de omstandigheden in Alphen aan den Rijn. “Hier is de situatie soms erger dan in ons eigen land. We zijn bang, heel erg bang want de homohaat vlucht mee en wordt niet gestopt in Nederland”