Haagse grabbelton

*Ping* deed de inbox: JOVD is na Van der Steur-debat helemaal klaar met Veiligheid en Justitie

20-01-2016 21:47

Kamervoorzitter Khadija Arib (PvdA) had het debat met minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur (VVD) over MH17-professor George Maat woensdagavond nauwelijks afgehamerd of * ping*  deed de inbox. Mail van de JOVD, de politieke jongerenorganisatie van de VVD. De liberale jongeren vinden dat het debat over de kwestie omtrent professor Maat laat zien dat het ministerie van Veiligheid en Justitie ‘niet onder controle te houden is’. “Vijf jaar na het instellen van dit superministerie moet de VVD ook eerlijk durven zijn”, aldus JOVD-voorzitter Matthijs van de Burgwal.

Leest u even mee?

 

“De informatiestroom binnen dit megaministerie is niet onder controle te houden. Van der Steur en de VVD moeten erkennen dat deze pilot is mislukt. Vijf jaar na het instellen van dit superministerie moet de VVD ook eerlijk durven zijn. Er zijn weer grote fouten gemaakt op het ministerie van Veiligheid en Justitie. Ook in het debat over professor Maat blijkt dat het voor een bewindspersoon bijna onmogelijk is om de touwtjes volledig in handen te houden. Door het grote aantal ambtenaren, diensten en dossiers is dit ministerie oncontroleerbaar geworden.”

 

Als het aan de JOVD ligt wordt de verantwoordelijk voor de politie weer teruggegeven aan het ministerie van Binnenlandse Zaken. Opdat de politieke leiding ‘weer grip krijgen op het departement’.

Toch nog verstandige woorden uit liberale hoek op woensdagavond, nietwaar?

Lees ook

TPO – Ard van der Steur; de minister die moeite heeft met sorry zeggen blijft zitten waar hij zit

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.