Politiek

Selçuk Öztürk (Denk): Sluit aanvallers van vluchtelingen op in detentiecentra

19-01-2016 21:42

Denk, de partij van Selçuk Öztürk en Tunahan Kuzu, wil dat aanvallers van vluchtelingen worden opgesloten in detentiecentra. Dat zegt Denk’s tweede man Selçuk Öztürk in een videoboodschap die dinsdag online werd gezet. Inderdaad, bovenstaande woorden moeten u bekend voorkomen. Sterker, het beeld ook. Öztürk heeft zijn videoboodschap namelijk op dezelfde plek opgenomen als Wilders eerder deze week deed: in de Oude Zaal van de Tweede Kamer. Waar Wilders opriep mannelijke asielzoekers op te sluiten in AZC’s draait Öztürk het om: ‘De laffe helden van het xenofobe verzet’ moeten worden opgesloten. “Kom in verzet tegen haat”, zegt Öztürk.

Öztürk verwijst naar de gewelddadigheden in Steenbergen,  Enschede, Heesch en Geldermalsen.  De daders zijn ‘angstsoldaten’ van Wilders, zegt hij.

“Overal waar mensen om hulp komen vragen, overal waar weerloze kinderen, vrouwen en mannen afhankelijk zijn van onze goedheid. Daar geven deze laffe helden van het xenofobe verzet gehoor aan de oproep van hun leider Wilders om deze mensen de stuipen op het lijf te jagen. Overal waar Wilders zijn angstsoldaten laat opdraven brengen ze angst en terreur bij de vluchtelingen. Overal bedreigen ze lokale bestuurders en ondermijnen ze de fundamenten van onze democratische rechtsstaat.”

 

ozturk wilders

Well played, Sir Öztürk.