Haagse grabbelton

Wilders: Ik ga alleen met de VVD regeren als Rutte opstapt

10-01-2016 13:33

Geert Wilders mag zich graag buiten-parlementair opstellen maar ook de PVV-leider kijkt gelijk de rest van de politieke kaste naar Buitenhof. Minister-president Mark Rutte was zondag te gast en hij herhaalde zijn standpunt dat hij alleen met de PVV wil regeren als Wilders zijn ‘Minder Marokkanen’-uitspraak terugneemt. Allemaal leuk en aardig, dacht Wilders en hij pakte zijn telefoon:

De PVV boekte zondag een nieuw record in de peiling van Maurice de Hond: de partij staat nu op 41 virtuele zetels.

Hoi Edith Schippers

Binnen de VVD wordt verschillend gedacht over samenwerking met de PVV. Rutte en fractievoorzitter Halbe Zijlstra huldigen het standpunt dat Wilders afstand moet nemen van zijn gewraakte uitspraak. Minister van Volksgezondheid (en nummer twee op de lijst) Edith Schippers denkt daar anders over. Eind vorig jaar zei zij in een interview met de Volkskrant geen probleem te zien in eventuele samenwerking met de PVV.

Schippers zei toen:

 

“Ik sluit geen enkele partij vooraf uit. Ik zie niet in waarom ik de PVV zou moeten uitsluiten en de SP niet. (-) Ik ben niet de VVD, ik ben niet de VVD-top. Ik werk met iedereen samen. Ook met de PVV.”

 

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.