Haagse grabbelton

Wilders vraagt zich af waarom Rutte zwijgt over Keulen

06-01-2016 16:37

Het zit PVV-leider Geert Wilders niet lekker. Waarom zwijgt minister-president Mark Rutte over de gebeurtenissen in Keulen? Dinsdag stelde Wilders Kamervragen én publiceerde hij een column op ThePostOnline.  Vandaag gooide hij ook een open brief naar buiten. “Ik heb u over deze gebeurtenissen nog niet gehoord. Dat vind ik raar. Na Parijs afgelopen november hebben we nu Keulen. Na de islamitische terreur, de seksuele jihad. Maar we horen u niet. Hallo, meneer de minister-president? Bent u er nog?” Tot nu toe is het alleen vice-premier Lodewijk Asscher (PvdA) geweest die zich namens het kabinet heeft uitgelaten over de gebeurtenissen in Keulen.

“Meneer de minister-president,

Honderden e-mails heb ik gisteren en vandaag gehad. Honderden e-mails vol angst en woede. Over de afschuwelijke gebeurtenissen op oudjaarsavond in Keulen.

Ik heb u over deze gebeurtenissen nog niet gehoord. Dat vind ik raar. Na Parijs afgelopen november hebben we nu Keulen. Na de islamitische terreur, de seksuele jihad. Maar we horen u niet. Hallo, meneer de minister-president? Bent u er nog?

Wat in Keulen gebeurde is weerzinwekkend. Er heerst angst in Duitsland, maar ook in Nederland. Merkt u het niet? Duizenden Nederlandse vrouwen stellen zich grote vragen over hun eigen veiligheid. Duizenden Nederlandse mannen maken zich zorgen over de veiligheid van hun vrouw. En duizenden Nederlandse ouders zijn bang voor wat hun dochters kan overkomen.

Al deze mensen beseffen dat het niet lang zal duren voordat de grootschalige groepsaanvallen op vrouwen ook in Nederland zullen plaats vinden. Testosteronbommen heb ik ze genoemd, maar het is veel afschuwelijker. Het is seksueel terrorisme, het is simpelweg seksuele jihad.

Op kleinere schaal gebeurt het in Nederland ook al. Steeds meer vrouwen worden lastig gevallen. Gisteren nog schreven de media over een meisje in Zeeland dat aangerand werd door een Arabische man. Zweden en Noorwegen worden al jaren geteisterd door een ware verkrachtingsplaag door niet-Westerse mannen. Het komt allemaal onze kant uit.

U hoort het niet graag, meneer Rutte. En het is ongetwijfeld de reden waarom u nu zo stil bent. Maar u bent verantwoordelijk. Want ondanks alle waarschuwingen heeft u de grenzen van ons land wagenwijd open laten staan voor tienduizenden mensen – overwegend jonge mannen – uit een islamitische cultuur.

Ik hoop dat uw ogen nu eindelijk open gaan, dat u de grenzen per direct sluit en Nederland de-islamiseert. Zodat Nederland weer het veilige land wordt waarop de Nederlanders recht hebben.

Geert Wilders”

Lees ook

Frans Weisglas – Het anti-vluchtelingen geluid is verontrustend

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.