Politiek

Wilders: Rutte brengt Nederlandse vrouwen in gevaar

05-01-2016 12:43

PVV-leider Geert Wilders vindt dat minister-president Mark Rutte Nederlandse vrouwen in gevaar brengt door de grenzen niet te sluiten. Dat schrijft hij in Kamervragen over de golf van aanrandingen in Duitsland tijdens oud en nieuw. Volgens Wilders is het een kwestie van tijd ‘voordat massale berovingen en aanrandingen zoals in Duitsland, ook in Nederland op deze grote schaal zullen plaatsvinden.  “Wilt u dat op uw geweten hebben, of bent u eindelijk bereid de Nederlandse grenzen te sluiten voor islamitische testosteronbommen?” wil Wilders van Rutte weten.

Vertegenwoordigers van de stad Keulen, van Justitie en de federale politie buigen zich dinsdag over de massale aanranding en beroving van vrouwen die in de nacht van oud op nieuw in de Duitse domstad plaatsvonden. De autoriteiten hebben inmiddels kennis van negentig vrouwen die zijn lastiggevallen, een flink deel ervan ook seksueel. Ongeveer zestig van hen hebben aangifte gedaan.

Ook in Hamburg en Stuttgart maakte de politie maandag melding van vrouwen die de nacht van oud op nieuw door groepen mannen seksueel waren lastiggevallen en beroofd van hun bezittingen.

Lees ook

Geert Wilders – Wat in Keulen gebeurde kan straks ook in Nederland gebeuren