Opinie

Bonusquote: Frits Bolkestein legt de grenzen van Europa uit

02-01-2016 13:17

 

“De EMU is daar een soort godsdienst waar nauwelijks debat over is. Wie het waagt daar realistisch over te schrijven, wordt onmiddellijk in de ultrarechtse hoek gezet.

De instroom van migranten in Europa bedroeg in 2015 meer dan een miljoen. De immigratie is daarmee het grootste probleem van de EU sinds de Tweede Wereldoorlog. De EU kan dergelijke aantallen niet aan, te meer waar de integratie van statushouders allesbehalve soepel verloopt. Dat ligt ook voor de hand want die mensen komen uit een geheel andere taal en cultuur, waar vrouwen veelal een ondergeschikte rol spelen. Daar moet de Nederlandse schooljuf dan mee omspringen. Wie spreekt over snelle integratie is wereldvreemd. Dit probleem wordt onoplosbaar indien de EU haar buitengrenzen niet leert beheersen. De Hongaarse premier Orbán is daarmee begonnen. Hongarije grenst namelijk aan Servië dat niet tot de EU behoort. Wel is er allerwegen op Orbán gescholden vanwege onmenselijk gedrag maar hij doet tenminste waar wij allemaal om vragen.

Wie denkt dat de huidige instroom zich zal beperken tot het Midden-Oosten en West-Azië, vergist zich. Onlangs heeft de VN de laatste demografische voorspellingen gepubliceerd. Zij zijn onthutsend. In 2004 meende de VN dat de bevolking van Afrika ten zuiden van de Sahara zou groeien van 900 miljoen destijds tot ongeveer 2,3 miljard in 2100. Nu schat de VN de bevolking van Afrika in dat jaar op 4,4 miljard. Miljoenen jonge mannen zullen dan zonder werk of vooruitzichten daarop komen te zitten, velen in failed states.

Wij zullen het voorbeeld van Spanje moeten volgen en overeenkomsten aangaan met landen ten zuiden van de Middellandse Zee om die mannen te verhinderen naar Europa te gaan. Het beste dat de minister van Ontwikkelingssamenwerking met haar geld kan doen is geboortebeperking in Afrika stimuleren.

Komt dit alles neer op ‘Fort Europa’? Zeker, maar het kan niet anders. Er zijn grenzen aan wat Europa aankan.”

 

Émenince grise Frits Bolkestein (VVD) legt de realiteit nog maar eens een keer uit. Ditmaal in het anti-realisten clubblad NRC Handelsblad. Niet dat de bezitters van een bellenblaasmachine dan wel ineens bereid zullen zijn realistisch te denken maar het leest wel lekker makkelijk weg op zaterdag.