Politiek

Terugkijktip van Ellian en Boekestein: De twee gezichten van Ahmed Aboutaleb

31-12-2015 09:01

Dat was mooie televisie gisteren. De reacties op de documentaire over de Rotterdamse PvdA-burgemeester Ahmed Aboutaleb waren echter nog mooier. Grachtenfolder Het Parool trapte woensdagochtend al af door de documentaire ‘karaktermoord‘ te noemen. En dat is een geestige opmerking omdat de documentairemaker in kwestie Frenk van der Linden is.  Die dus weleens debatten leidt in opdracht van de…PvdA. Ook leuk was dat vice-premier Lodewijk Asscher (ook PvdA zoals u weet) afstand nam van de documentaire:


Als u op die Google-search van Asscher hierboven klikt, is de kans groot dat u het volgende bericht tegenkomt: Aboutaleb wil Asscher als partijleider PvdA.  Hoe grappig is dat?

Elsevier-columnisten als één man achter Aboutaleb

Nog geestiger waren de reacties van de Elsevier-columnisten Afshin Ellian en Arand Jan Boekestein:

fanclub

Wie op die dekselse social media echter zwegen over de documentaire waren PvdA-leider Diederik Samsom en partijvoorzitter Hans Spekman. Enfin, om middernacht heffen we met z’n alles het glas en dan is het 2016. Daarna barst de interne strijd los binnen de PvdA. Aan de rechterkant het kamp Asscher/Aboutaleb, aan de linker team Samsom/Spekman. Maar voor het zover is kijkt u dus de documentaire even terug. Nogmaals: hartelijk aanbevolen door Ellian en Boekestein.

KLIK