Haagse grabbelton

Bussemaker: Nee meneer Bosma, deze mensen identificeren zich niet met The Black Panthers

22-12-2015 22:20

Beantwoording van Kamervragen van PVV-Kamerlid Martin Bosma deze dinsdag over de intocht van Sinterklaas in de Amsterdamse Bijlmer. Was het niet een beetje raar dat daar enkele types stonden die zich associeerden met The Black Panthers, een naar terrorisme neigende Amerikaanse organisatie uit de jaren zeventig? De zwarte vuisten omhoog, toch enigszins paramilitair. Minister van Onderwijs Jet Bussemaker (PvdA) zag er echter geen kwaad in.

 

“Bij een protest tegen Zwarte Piet in de Bijlmer in Amsterdam (d.d. 28 november 2015) waren sommige van de demonstranten gekleed in zwarte jas, zwarte broek en zwarte baret. Er is mij geen aanwijzing bekend dat de demonstranten zich met de Black Panthers identificeren. Het staat een ieder in Nederland vrij om te demonstreren tegen de inzet van Zwarte Piet.”

 

Joe.

Interessanter: dit is hoe StopBlackFace.com het plaatje in de archieven zette.

 

blackface

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.