Opinie

Kabinet Rutte II houdt van de PVV

05-12-2015 15:30

Het is een vaak gehoord statement tegenwoordig: dat “de ‘Elite’ tegen de PVV is”. Of dat de overheid of regering tegen de PVV is. Dat politici niet tegen Wilders op zouden kunnen boksen. Er kan echter eerder gesteld worden dat de overheid en het kabinet van de PVV houden. Iedere regering of overheid zou van Wilders en zijn PVV houden.

Wilders heeft er voor gezorgd dat de regering overal mee weg komt. Zolang ze maar een hard, strak en doordacht antwoord klaar heeft over integratie en terrorisme.

De focus ligt al jaren zo erg op integratie en terrorisme dat andere problematiek amper aandacht krijgt. Sterker nog, er lijkt ook geen enkele urgentie te bestaan om problemen aan te pakken. Hoe vaak is de toename van armoede in Nederland in het nieuws? Amper, terwijl er 1.33 miljoen mensen (Bron: CBS 2013) onder de armoedegrens leven in Nederland. Geen enkele politicus die je er over hoort. En geen enkele journalist die er over schrijft.

De gezondheidszorg

De grootste kostenpost van de Nederlandse overheid is de gezondheidszorg. We zijn hier mét z’n allen meer dan 10 procent van onze inkomens aan kwijt. We hebben het één-na duurste zorgsysteem ter wereld. En dat gaat ook nog eens gepaard met inefficiënte, matige zorg. Toegankelijkheid is een groot goed, maar de hoogte van het aantal medische missers in Nederland zegt genoeg. Er gaan in Nederland jaarlijks méér mensen dood door het falen van een arts dan het totaal aantal doden door terrorisme in Nederland sinds 1900.

Politici hoeven nergens een goed verhaal over te hebben

Heeft Rutte ooit uitleg gegeven over de jaarlijks honderden dodelijke slachtoffers van de falende gezondheidszorg? Niemand lijkt er naar om te kijken. En onze politicus des vaderlands, de heer Wilders, ook niet. Zo lang Wilders het niet heeft over de falende Nederlandse zorgstelsel (die over leven en dood gaat) kan Mark ‘Teflon’ Rutte de heer Wilders wel aan. Sterker nog: doordat Wilders heel knap al jaren het publieke debat heeft gekaapt is er niet eens meer ruimte om het over het 50 miljard kostende zorgstelsel te hebben.

Wilders heeft de Nederlandse politiek lui gemaakt

Rutte vind het prima dat mensen niet klagen over de verplichte zorgverzekering van 1200 euro per jaar, maar over ISIS 5000 km verder op. Rutte vind het prima om elke week uitleg te moeten geven over het integratiebeleid, zolang hij maar geen uitleg heft te geven over de duizend Nederlanders welke jaarlijks de cel in gegooid worden omdat ze een verkeersboete niet kunnen betalen.

Wilders heeft de Nederlandse politiek lui gemaakt. Waar een politicus tot 15 jaar geleden over elk onderwerp een mooi verhaal had, maar bij integratie krampachtig dicht sloeg, is het nu andersom. Politici hoeven nergens een goed verhaal over te hebben, zolang ze maar een mooi en strak verhaal hebben over integratie, asielzoekers en Marokkanen.