Politiek

VVD-onvoldoende voor Lodewijk Asscher (PvdA) blijkt ‘tussenrapport’ voor ‘goede minister’

01-12-2015 18:47

De VVD blijft erbij dat de resultaten van het werkloosheidsbeleid van PvdA-minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onvoldoende zijn. Tot hoon van veel partijen in de Tweede Kamer, zei VVD-Kamerlid Anne Mulder dinsdag echter dat de VVD Asscher wel ‘een goede minister’ vindt. “Als het om wetten maken gaat. Hij moet ook resultaten leveren”, voegde hij daar aan toe. De Tweede Kamer debatteert dinsdag over de begroting van het ministerie van Sociale Zaken.

Mulder had maandag in de Telegraaf harde kritiek geuit op Asscher. ‘Het is gewoon onvoldoende’, zei hij in de krant over het beleid van Asscher.

‘Tussenrapport’

Kamerleden van verschillende oppositiepartijen vroegen Mulder of hij is teruggefloten na zijn kritiek. Hij ontkende dat. Hij beaamde dat een minister bij een ‘onvoldoende’ weg moet zijn, maar dit oordeel is volgens Mulder ‘een tussenrapport’.

‘VVD krijgt tien voor draaien’

Mulder zei ook dat de VVD trots is op het gevoerde beleid. “Maar we moeten dat nu omzetten in banen. We gaan de minister meer achter de broek zitten. Het is gewoon onvoldoende, vooral de torenhoge werkloosheid. Die moet omlaag.” Het leidde opnieuw tot hoon bij Kamerleden van de oppositie en van coalitiepartner de PvdA. Volgens D66-Kamerlid Steven van Weyenberg krijgt Mulder een tien op zijn rapport voor draaien. Mulder had er op een gegeven moment wel genoeg van. “Voldoende of onvoldoende, het gaat er om dat er extra maatregelen worden genomen. Het moet een stuk beter.”

ANP