Politiek

Bonusquote: Ebru Umar (Metro) interviewt Geert Wilders (PVV)

01-12-2015 09:48

“Naast Algemene Zaken – het torentje – wil ik focussen op onze thema’s immigratie, Justitie, Buitenlandse Zaken en Zorg. Beschaving kun je aflezen aan hoe je met ouderen omgaat, dus dat vind ik een belangrijke ministerspost.

Maar Wilders I haalt de Nederlandse soevereiniteit terug. Wij willen weer de baas zijn over ons eigen geld, onze eigen wetten en eigen grenzen. En ja, dat betekent dus dat je uit de EU stapt

Ik wil dat Nederland weer een trots en soeverein land wordt en ik geloof dat je voor een echte democratie een natiestaat nodig hebt met een gezamenlijke cultuur, identiteit en vlag. Mensen moeten weten wie ze zijn; Europa kost ons veel geld, terwijl we nauwelijks iets bepalen.

Na elke aanslag – Parijs maar ook Fortuyn, Van Gogh, Madrid, 9/11 – spreekt elke partij mooie woorden in de Tweede Kamer. Iedereen is ‘geschokt’ maar er verandert niets. Na iedere aanslag kan ik dezelfde tekst houden die ik eerder hield.

Hetzelfde toen ik bij Pegida in Dresden sprak: tuig en racisten in beeld, lachende kinderen en ouders niet. Je wordt altijd geframed. Het wordt tijd voor een FOX achtige zender in Nederland.

Tegelijkertijd vraag ik me af waar mijn Minister President of het NOS journaal is als iemand tegen mij zegt ‘je bent een tumor en je moet bestreden worden, je bent op weg om de volgende Hitler te worden’. Waar blijven die voorgedrukte formulieren dan?

Als je een moskee bedreigt of in brand steekt, mag je van mij 100 jaar de gevangenis in. Je blijft van iedereen met je handen af. Maar kom op een democratische manier in verzet, vooral tegen de politieke elite die het allemaal toelaat.”

 

Lees het volledige interview, gratis, bij dagblad Metro.