Opinie

Bonusquote: ‘ISIS-jihadnetwerk strekt zich uit tot in Nederland’

25-11-2015 22:57

 

“Nog geen tien dagen voor de aanslagen in Parijs hield de anti-IS activist Abou Mohammed van het collectief ‘Raqqa is Being Slaughtered Silently’ een speech voor de parlementaire commissie Buitenlandse Zaken op uitnodiging van de ChristenUnie. Hij maakte melding van de komst naar Nederland of Duitsland van een IS-leider en die kwam niet, aldus Abou Mohammed, ‘om vrede te stichten’.

Het is […] onvoorstelbaar dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Schoof tot op de dag van vandaag bezwerende formules bezigt. Hij stelt te pas en te onpas dat de diensten ‘de veiligheidssituatie goed in de gaten houden’, dat ‘het dreigingsniveau niet omhoog hoeft’ en dat ‘mensen vooral hun dingen moeten blijven doen’. Maar wat vooral opviel is dat hij verklaarde dat er geen aanleiding was te veronderstellen dat er zich feitelijk IS-strijders onder de vluchtelingen bevonden en dat terwijl Abou Mohammed aangaf dat bovengenoemde IS’er ongetwijfeld met de vluchtelingen was meegekomen.

De verklaringen van Schoof staan inmiddels in schril contrast met de verklaring van het kabinet, namelijk dat het land in oorlog is met IS. Wel, het werd tijd dat ze erachter komen, want, zoals uit bovengenoemde bronnen blijkt, IS heeft de rest van de wereld al geruime tijd geleden de oorlog verklaard.

[Uit onderzoek] blijkt dat er sprake is van een significante Nederlandse jihadistische aanwezigheid. De meeste van deze – potentiële – jihadisten zijn van Marokkaanse origine en zij staan in de volle aandacht van de IS social media-propaganda.”

 

Uw eigen Jan Jaap de Ruiter is er in de Volkskrant glashelder over: we zijn in oorlog met ISIS, bij ISIS zitten veel Nederlandse jihadisten, de jihadisten zitten ook in Nederland en ja, de terroristen komen mee met vluchtelingenstromen. Pijnlijke waarheden, iedereen weet het inmiddels. Maar uitgerekend de organisatie die Nederland moet beschermen tegen terreur wil het maar niet beseffen. Ach, elk land krijgt de ISIS-terroristen die het verdient.