Politiek

Henk Krol feliciteert wederom overleden Facebook-gebruiker

23-11-2015 15:28

Tweede Kamerlid Henk Krol heeft opnieuw iemand via Facebook gefeliciteerd die niet meer leeft. Hij stuurde verjaardagsfelicitaties naar de Friese ondernemer Chris van den Berg, meldt de Leeuwarder Courant maandagmiddag. Vorige week kreeg de 50PLUS-politicus al veel over zich heen toen hij schrijver Joost Zwagerman, die in september zelfmoord pleegde, feliciteerde met zijn verjaardag.

“Maak van deze eerste koude maandag van dit seizoen, een leuke, feestelijke, onvergetelijke en vooral gezellige verjaardag”, schreef Krol op de Facebookpagina van Van der Berg. De horecaman overleed vorige week. Na de uitglijder op de geboortedag van Zwagerman zei Krol al dat hij door zou gaan met zijn dagelijkse rondje felicitaties via Facebook.

Update 16.32 – Krol: Het is de schuld van Facebook

Het is eigenlijk vooral de schuld van Facebook, vindt Krol. Facebook roept gebruikers op andere gebruikers te feliciteren, aldus Krol maandag tegen het ANP. “Ze moeten echt iets bedenken om het voor nabestaanden eenvoudig te maken om snel duidelijk te maken dat een mevrouw of meneer is gestorven. Deze man is vorige week overleden, hoe had ik dat kunnen weten?”

ANP