Opinie

Bonusquote: ‘Stappen zetten om kanker van islamitisch extremisme uit te roeien’

18-11-2015 09:20

 

“Maar ook als IS volledig vernietigd is, zal het islamitisch extremisme niet verdwijnen. De vernietiging van IS zal het religieuze vuur van degenen die verlangen naar een kalifaat juist aanwakkeren. De Europese leiders moeten enkele belangrijke politieke beslissingen nemen. Er is een andere mentaliteit nodig om meer terreuraanslagen op nog grotere schaal te voorkomen. De islamitische extremisten zullen er nooit in slagen Europa in een moslimcontinent te veranderen, maar ze kunnen wel een burgeroorlog uitlokken waardoor delen van Europa er uiteindelijk gaan uitzien als de Balkan begin jaren ’90

Komt dit alles neer op een ‘Fort Europa’, met een nieuw IJzeren Gordijn in het oosten en een cordon sanitaire in de Middellandse en de Adriatische Zee? Ja. Gezien de dreiging van het islamitisch extremisme heeft geen enkele andere strategie zin. En als Europese leiders er, zoals Angela Merkel, mee doorgaan een deugd te maken van hun open grenzen, zullen ze spoedig uit hun ambt worden gezet door populisten die de stemming van het publiek beter aanvoelen.

Om het bovenstaande te bewerkstelligen zal Europa wetten en verdragen moeten herzien – stappen moeten nemen die vóór de gruwelen in Parijs niet eens besproken konden worden.”

 

Ayaan Hirsi Ali geeft wat vrijblijvende tips aan Europa: nu handelen en goed kijken hoe Israël de islamitische terreur bestrijdt of verder afglijden naar een burgeroorlog. U kunt zich dus maar het beste voorbereiden op een burgeroorlog want de kans dat Europese leiders écht gaan luisteren naar mensen, en dan ook nog eens naar de ‘racist en islamofoob’ Ayaan, die dingen zeggen die niet gezegd mogen worden omdat het zo kwetsend is, is zo goed als nul.