De permanente oorlog in Europa is begonnen

14-11-2015 19:09

Het Europa zoals we het nu kennen en hebben opgebouwd na de Tweede Wereldoorlog heeft aanslagen als in Parijs op 13 november mogelijk gemaakt. Als op de circa vijftig miljoen moslims in Europa er tien procent radicale ideeën op na houdt, dan zitten we opgescheept met vijf miljoen potentiële terroristen.

‘De domste reactie is de terreurdaden van moslims verklaren met argument dat zij gediscrimineerd worden’

Geen enkele regering kan dit onder controle houden. Het gaat niet om lone wolves. Het zijn wolven die via internet met elkaar wereldwijd verbonden zijn. Deze terroristen handelen rationeel, goed voorbereid. Zij kiezen de momenten en de plaatsen waar ze onze beschaving in het hart kunnen treffen met zoveel mogelijk slachtoffers. Ze zijn een voorbeeld voor de anderen. Via de sociale media wordt haat tegen joden en westerlingen gepropageerd. Een hele generatie jonge moslims wordt geradicaliseerd. We gaan van de ene terroristische aanslag naar de andere. Welkom in de 21ste eeuw.

De jaren dertig

De moorden door deze barbaren worden gepleegd uit haat. Dit is het grote verschil met Europeanen, Amerikanen of Israëlieten die slechts doden om zich of anderen te verdedigen tegen die haat. De domste reactie komt van diegenen die de terreurdaden van moslims verklaren met het argument dat zij gediscrimineerd worden.

Ook de vergelijking met de jaren dertig van de vorige eeuw klopt van geen kant. Die moslims worden niet vervolgd zoals de joden destijds. De joden zaaiden geen terreur. Zij bedreigden niemand. De joodse wetten werden niet opgedrongen. Er was geen positieve discriminatie ten voordele van de joden. Men heeft toen geen miljarden gepompt in het opwaarderen van hun getto’s  en in extra onderwijsvoorzieningen voor joodse kinderen.

Miljarden subsidie

Al onze maatregelen en de miljarden subsidie die in Europa werden bestemd voor een betere integratie van moslims heeft de haat en de radicalisering niet kunnen voorkomen. Integendeel, het wordt steeds erger. Ook vanuit de tragische gebeurtenissen van 13 november zullen geen lessen worden getrokken. Ook nu zal gezegd worden dat die aanslagen in Parijs een complot zijn van de joden en de Amerikanen om de islam in een kwaad daglicht te stellen. Met wie zo denkt, valt niet te argumenteren.

Is er een oplossing? Kunnen we nieuwe terreurdaden voorkomen? Neen is het meest realistische antwoord. Ook jammer voor de negentig procent moslims die nooit terreurdaden zullen plegen en het liefst zich houden bij huisje, boompje, beestje. Het probleem is dat we de tien procent niet kunnen onderscheiden van de anderen.

We moeten daarom leren leven met een guerrilla-oorlog. Net zoals in Colombia kan die dertig jaar of langer duren.

De Russische methode

De Russen zouden wel een oplossing weten. Toen op het einde van de tweede wereldoorlog er nog hier en daar Duitse weerstand was, werd dit in het door de Russen bezet gebied zeer snel beëindigd. Als een Russische soldaat werd gedood, werden 150 willekeurige burgers opgepakt en direct gefusilleerd. Dit paardenmiddel zullen we hier niet gebruiken. We zouden ons wel kunnen voorstellen dat de gehele familie van een terrorist onmiddellijk wordt gedeporteerd. Ook zouden moslims waarvan de geheime diensten al enig bewijs hebben dat zij een gevaar vormen, samen met hun gehele familie moeten worden gedeporteerd. Met een Afrikaans land zouden we kunnen afspreken dat op hun grondgebied onthaalcentra worden ingericht om deze gedeporteerden op te vangen.

Permanent toezicht

Een andere mogelijke oplossing haal ik uit mijn ervaring met jonge criminelen. Dee beste preventie voor crimineel gedrag is toezicht. ‘Meer blauw op straat’ heet dit in het jargon. Om het toezicht maximaal en permanent op te voeren, zou de militaire dienstplicht opnieuw moeten worden ingevoerd. Dan zijn er vrouwen en mannen genoeg om de grenzen te bewaken, om in elke wijk patrouilles in te zetten en om bij grote manifestaties iedereen te fouilleren.

Om harde en effectieve maatregelen juridisch mogelijk te maken, zal het Europees Hof voor de Rechten van de Mens moeten worden opgedoekt. Dat Hof ziet namelijk onvoldoende dat er naast het recht ook de plicht is om de ander niet te haten.