Politiek

Koenders over Geenpeil: Bij een duidelijk ja gaan we ratificeren, bij een duidelijk nee weten we het nog niet

26-10-2015 21:31

Brief van minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders (PvdA) maandagavond aan de Tweede Kamer over het GeenPeil-referendum. Nu ja, wat de kop zegt: Bij een duidelijk ja gaan we ratificeren, bij een duidelijk nee weten we het nog niet. Inderdaad, lafjes.

koenders

Want dat is wat er staat: wanneer Nederland zich uitspreekt vóór het associatieverdrag met Oekraïne dendert de trein middels Koninklijk Besluit voort. Mocht Nederland een overtuigend NEEN laten horen, behoudt het kabinet zich de keuze voor alsnog een goedkeuringswet in te dienen. Of niet. En eigenlijk maakt ze dat niet zoveel uit want Rutte II wil het het dan vooral aan de Tweede Kamer overlaten.

Wordt vervolgd!

Instant update – Omdat nuance belangrijk is

Voormalig PVV/Artikel 50 Europees Parlementslid Daniel van der Stoep meldt op Facebook:

“Vanzelfsprekend ben ik het niet eens met Koenders, maar wat moet hij nu eenmaal anders zeggen. Ik vind het vrij feitelijk. De wetgever heeft bepaald dat het een raadgevend referendum is. Als het een een referendum was geweest over een links onderwerp, dan had ik graag dezelfde reactie gehad. Hij schrijft hetzelfde als wat er in de Memorie van Toelichting staat vermeld. Ik zie het probleem niet.

Lees ook

Dossier GeenPeil