Opinie

Bonusquote: Wat Wouter Bos (PvdA) in 2005 zei over ‘enorme golven migranten’

25-10-2015 14:31

 

“Ik ben doodsbenauwd dat we over tien, twintig, dertig jaar weer enorme golven migranten te verwerken krijgen, omdat we ze nodig hebben. We hebben dan ons huiswerk niet gedaan. En dat we weer een commissie nodig hebben die moet constateren dat ook met die golf van migratie alles fout is gegaan. Omdat we dachten dat het tijdelijk was en het helemaal niet tijdelijk bleek te zijn. Omdat we dachten dat ze helemaal niet uit waren op de sociale zekerheid, maar dat we ze daar vervolgens toch in grote getale afhankelijk van hebben gemaakt. Ik wil dat die geschiedenis zich niet herhaalt.

De PvdA is echt wel veranderd, hoor. We gaan niet dezelfde fouten maken. Wij zijn niet naïef over de financiële werkelijkheid waarmee we te maken hebben bij het in stand houden van onze samenleving. We zien wat er in dit land aan de hand is, waar zo veel mensen met een verschillende culturele en religieuze achtergrond samenleven. Wij zien wat er in de binnensteden gebeurt.”

 

Vooral die laatste alinea is hilarisch: ‘De PvdA is echt wel veranderd’ en ‘gaat niet dezelfde fouten maken’. LOL. Tien jaar later is er helemaal NIETS veranderd. Integendeel.

Hele interview met Wouter Bos van toen, in de Elsevier van nu.