Politiek

Jesse Klaver: Geert Wilders is een nep-democraat – Berispt door voorzitter

14-10-2015 12:49

GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver is door Kamervoorzitter Anoucka van Miltenburg (VVD) berispt omdat hij Geert Wilders tweemaal een ‘nep-democraat’ noemde. Zulks gebeurde tijdens een stormachtig debat over de Europese Top van 15-16 oktober 2015 en over de opvang van vluchtelingen en asielzoekers. De GroenLinks-leider deed dat omdat Wilders de Tweede Kamer als nep-parlement ziet. Daarna zei Van Miltenburg dat haar berisping voor alle scheldende Kamerleden geldt.

‘Mensen bang maken en anderen de schuld geven’

Wilders las in zijn bijdrage berichten voor die hij had gekregen van bezorgde burgers. Klaver wist hem echter meermaals succesvol te interrumperen. Hij verweet de PVV’er weinig concreets te doen voor het asielprobleem: “U kakelt veel, meneer Wilders. Maar leg eens een ei.” Klaver kreeg bijval van PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom. Het enige wat de PVV volgens hem doet is “Mensen bang maken en anderen de schuld geven.”

Motie van wantrouwen voor elk asieldebat

Wilders eindigde zijn bijdrage met de mededeling dat de PVV vanaf vandaag bij elk asieldebat een motie van wantrouwen zal indienen.