Opinie

Bonusquote: moslim (Vara, PvdA) bevestigt Grote Gelijk Chris Aalberts

02-10-2015 19:32

 

Ziet u wel? Als je de harde feiten benoemt, namelijk dat ook de islam nog alijd een bedreiging vormt voor, onder andere, vrouwen en homoseksuelen terwijl daar nog altijd niet over mag worden gesproken, dan ben je een fundamentalist en moet niet alleen de boodschapper van de feiten kapot maar ook degenen die hebben meebetaald aan het tot stand komen van de verslaggeving waarin die feiten worden benoemd.

Nogmaals de feiten (gratis, u hoeft er niet aan mee te betalen): binnen de islam is er nog alijd weinig vrijheid voor vrouwen, homoseksuelen en ongelovigen. Dit betekent dat ook in Europese landen, waar eigenlijk iedereen in vrijheid zou moeten leven, vrouwen, homoseksuelen en ongelovigen worden onderdrukt dankzij de religie die islam heet. Net zoals er ook nog steeds in onvrijheid wordt geleefd dankzij de katholieke kerk of de gereformeerde kerk.

Maar in het Europarlement echter mag er wél worden gesproken over de problemen die men ondervindt dankzij het christendom maar niét over de problemen die worden veroorzaakt door de islam. Terwijl iedereen daar heus wel op de hoogte is van de vrijheidshatende uitwassen van deze religie van vrede en tolerantie.

Dat is behalve extreem hypocriet ook walgelijk politiek correct. Je zou verwachten dat dit in 2015 toch iets verbeterd moet zijn ten opzichte van, noem eens wat, 1973. Kennelijk zijn we nog niks opgeschoten.

Dat opschrijven is niet ‘islamofoob’ of ‘populistisch’ of ‘extreem-rechts’ maar gewoon de harde waarheid.

Chris Aalberts, die zich al tijden namens TPO laat verwonderen in de Nationale Vergaderzaal en in Brussel en niet behoort tot de kliek van Haagse en Brusselse verslaggevers die volgens de gebaande paden hun stukjes tikken maar onbevangen met het oog van de wetenschapper-journalist naar de wereld kijkt, zich eerdeer verdiepte in de puinhopen van rechts en een onthullend boek schreef over de achtergrond van de PVV, legt kortom de vinger op de zere plek en drukt gelukkig flink door. Precies waarvoor de crowdfunders hem betalen. Als ze uitsluitend positieve policor verhalen over de islam willen horen kijken ze wel Vara of stemmen ze wel PvdA.

Mensen als Fouad Sidali (PvdA, Vara) bewijzen met dit soort tweets juist waarom je die waarheid moet blijven benadrukken: omdat mede dankzij de islam de vrijheid, bijvoorbeeld de vrijheid om kritiek te hebben op een religie, altijd onder druk staat. Ook in Europa. Elke dag weer.