Haagse grabbelton

De PVV heeft een gift ontvangen, SP nog steeds de rijkste en GroenLinks staat 2 miljoen rood

23-09-2015 17:14

Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) heeft woensdag de financieel jaarverslagen van de politieke partijen weer verzameld. Een paar krenten voor u geselecteerd.

18.000 euro van David Horowitz voor de PVV

De PVV heeft zowaar een gift ontvangen! De Stichting Vrienden van de PVV mocht 18.110,69 bijschrijven van het David Horowitz Freedom Center.

pvv

 

De partij zelf heeft net zoals vorig jaar weer een overzichtelijke balans, Geert Wilders betaalde zijn contributie op tijd.

PVV

SP weer de rijkste

De socialisten beschikken net zoals vorig jaar weer over de beste vermogenspositie: de boekhouder mocht een kleine miljoen euro bijschrijven ten opzichte van vorig jaar.

SP

GroenLinks neemt hypotheek

Na het verlies in 2012 ging het financieel slecht met GroenLinks. De partij krabbelt naar eigen zeggen op maar kampt nog met tegenslagen: de ontslagvergoedingen voor het vele personeel dat moest opstappen viel in 2014 75.000 euro hoger uit dan begroot. En er gaat iets mis met kopij- en verzendkosten: het budget werd met 16.000 euro overschreden.  Niets aan de hand: op 27 juni 2014 is GroenLinks een hypothecaire lening (op basis van het partijbureau op de Utrechtse Oudegracht) aangegaan bij huisbankier Triodos. Deze lening bestaat uit een vaste lening van 450.000 euro en een kredietfaciliteit van 550.000 euro. Hierdoor staat de partij in totaal een kleine twee miljoen in het rood bij Triodos. Weg met het economisme!

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.