Zeven redenen waarom de vluchtelingenstroom richting Europa er is én blijft

22-09-2015 12:30

Screen Shot 2015-09-06 at 17.09.25

Betaal mee aan het belangrijke en nuttige journalistieke werk van Arnold Karskens en doneer via crowdfundsite Yournalism.nl!

 

Europese regeringsleiders vergaderen woensdag in Brussel over de enorme asielstroom. Vooral bijzaken worden besproken, zoals de verdeling over de EU-landen. De oplossing komt niet ter sprake, verzekert Arnold Karskens. Teveel hebben belang bij de vluchtelingeninvasie.

 

1 Aanbod bepaalt de vraag

De stroom vanuit oorlogslanden als Irak en Afghanistan richting Europa bestaat al jaren. De grote aanwas kwam echter dit jaar. Waarom? Omdat de vluchtelingen/asielzoekers/gelukzoekers/illegalen niets meer in de weg werd gelegd. De EU-grenscontrole is weggevallen en een visum is niet langer nodig.

Dit jaar arriveerden al bijna 500.000 mensen per boot over de Middellandse Zee vanuit Turkije, Egypte en Libië. Verder komen er honderdduizenden over land of per vliegtuig. De Duitse christendemocratische bondskanselier Angela Merkel zegt dat er “geen bovengrens is aan het aantal oorlogsvluchtelingen dat Duitsland kan opnemen.”
Welk sterker signaal dan zo’n gastvrij aanbod bestaat er?

 

2 Links heeft er voordeel bij

Migranten zijn stemvee. Linkse partijen, zoals de PvdA in Nederland, verliezen de autochtone stem en zien in allochtonen een nieuw kiezerspotentieel. Hoe meer nieuwkomers, hoe beter. Weinigen zijn gefortuneerd of hebben een goede opleiding genoten en zijn dus afhankelijk van uitkeringen (bij Somaliërs tegen de 70 procent, Syriërs ruim 60 procent). Bijstand die de sociaal-democraten graag verstrekken in ruil voor een wederdienst.

 

3 Rechts heeft er voordeel bij

Afgelopen augustus telde Nederland 5.358 asielaanvragen, bijna 80 procent meer dan in juli (2.992). De verwachte komst van zo’n 60.000 asielzoekers in Nederland in 2015 (30.020 asielaanvragen in 2014) betekent meer monden om te voeden. Dat is prettig nieuws voor fabrikanten en verkopers van voedsel, maar ook voor handelaren in bedden en televisies.

De enorme toestroom van gezinnen zal de huren van woonhuizen laten stijgen, wat leuk is voor huisjesmelkers. Veel lege kantoorgebouwen krijgen een nieuwe bestemming als woonruimte voor migranten, wat bijzonder lucratief is voor vastgoedinvesteerders. Bovendien moeten enorm veel nieuwe huizen worden gebouwd, wat als muziek in de oren klinkt bij bouwondernemers. Toevallig zijn deze winnaars-van-de-vluchtelingencrisis allemaal enthousiaste VVD’ers.

 

4 De vluchtelingen willen het

Eerste opvanglanden als Turkije, Libanon en Jordanië puilen uit van de oorlogsvluchtelingen. Geef mensen eens ongelijk als ze de saaie opvangkampen of dure huurflats willen verruilen voor een gratis huis en gratis geld in landen als Duitsland, Nederland of Zweden. Maar vergeet niet: voor de opvang hier geeft de Europese Unie jaarlijks méér uit, ruim vier miljard euro, dan aan de opvang voor de arme en bejaarde achterblijvers daar, altijd nog zo’n 95 procent van het totale aantal vluchtelingen.

 

5 De moslimlanden willen het

Saoedi-Arabië, Qatar, maar ook Marokko nemen geen tot nauwelijks Syrische, Irakese of Afghaanse vluchtelingen op. Het excuus luidt: angst voor infiltratie van extremisten. Maar de achterliggende reden is dat ze de islam willen verspreiden in Europa.

Wat in 732 in de Slag bij Poitiers en tijdens het Beleg van Wenen in 1683 niet lukte, lukt nu wel: de verspreiding van het ware geloof in West-Europa. Vandaar dat de Turkse president en zeer vrome soenniet Recep Tayyip Erdogan de stroom naar de Griekse eilanden niet stopt. Eerder zei hij over de moslimexpansiedrift: “De minaretten zijn onze bajonetten, de koepels onze helmen.”

 

6 Europese Unie wil blijven groeien

Al bijna tien jaar breken de Europese Commissie en het Europees parlement zich het hoofd over de demografische ontwikkeling binnen de Unie. De EU, met nu zo’n 510 miljoen inwoners, vergrijst namelijk. Steeds minder mensen moeten de pensioenen betalen voor een bevolking die steeds ouder wordt. De website Europa Nu, geïnitieerd door de Universiteit van Leiden, meldt dat in 2050 “rond de 56 miljoen migrantenarbeiders” nodig zijn om de krimpende beroepsbevolking te compenseren.

Je kunt de groei van de eigen bevolking uiteraard ook zelf bevorderen, bijvoorbeeld door gratis kinderopvang. Maar blijkbaar wordt de voorkeur gegeven aan de import van bevolkingsgroepen, waar het klassieke beeld van de vrouw die thuis voor de kinderen zorgt nog bestaat. Dat is veel voordeliger en biedt veel meer nakomelingen.

Dat de mix tussen de verschillende religies en culturen tot grote spanningen leidt, zal de Europese top worst zijn. Die woont zelf niet in multiculturele wijken maar heeft voldoende geld om in zeer dure blanke gemeenten ten zuiden van Brussel te wonen.

 

7 NAVO wil een oorlog ontketenen in Syrië

Eerlijk is eerlijk: het Westen is door onzinnige bemoeizucht in het olierijke Midden-Oosten medeschuldig aan de chaos. Dus na de mislukte westerse interventies in Irak (2003- 2011), Afghanistan (2001-2014) en Libië (2011) krijg je voor een nieuw gewapend (NAVO-)ingrijpen de handen niet snel meer op elkaar. Dus de geesten moeten rijp worden gemaakt voor een nieuwe militaire actie.

Daarvoor heb je een stappenplan nodig:

1) Zet de vluchtelingensluizen wagenwijd open voor met name Syriërs, om de ernst van de oorlog te benadrukken.

2) Zorg dat mensen genoeg krijgen van de vluchtelingenaanwas, door het vooral ongecontroleerd te laten verlopen.

3) Verzeker dat door geen identiteitspapieren te eisen extremisten binnenglippen en terreurdaden kunnen plegen.

4) De Main Stream Media (in Nederland onder leiding van de NOS, het NOS Journaal en Nieuwsuur, dagbladen maar ook de talkshows) maken de bevolking inmiddels geestelijk rijp voor een aanval.

Deze strategie past in de westerse verdeel-en heerspolitiek die moet voorkomen dat in het Midden-Oosten de sjiieten te sterk worden en de soennieten ooit één groot machtsblok zullen vormen.

 

PS
Is er dan helemaal geen oplossing? Ja, natuurlijk wel: de Australische aanpak. Iedereen die illegaal dat land binnenkomt krijgt nooit een legale status en wordt of teruggestuurd of op een eiland ver weg gezet. Als de Europese Unie deze aanpak hanteert is de vluchtelingenstroom binnen drie weken opgedroogd (en verdrinken er zoals in 2015 niet zo’n 3000 mensen).

De NAVO heeft voldoende schepen om de wateren tussen Italië en Noord-Afrika of tussen Griekenland en Turkije vakkundig af te sluiten, maar de politieke wil ontbreekt.

Waarom? Dat weet u nu!

 

Lees ook: Calais is cynisch dieptepunt van Europese vluchtelingenaanpak

Lees ook: Niemand is naar Kos gevlucht omdat zijn leven gevaar liep

Lees ook: Van Turkije naar Kos in een rubberboot – Het vluchtelingendrama van binnenuit

Lees ook: Migranten op Lesbos: ‘Zolang een grens open is blijven we komen’
Screen Shot 2015-09-06 at 17.09.25

Betaal mee aan het belangrijke en nuttige journalistieke werk van Arnold Karskens en doneer via crowdfundsite Yournalism.nl!