Politiek

Beveiliging Tweede Kamer ‘not amused’ over flashmob SGP

16-09-2015 17:52

De SGP heeft haar inbreng voor de Algemene Beschouwingen woensdag voorzien van een muzikale noot. Leden van christelijke koren waren opgetrommeld voor een heuse flashmob in de hal van de Tweede Kamer. Uiteindelijk sloot niemand anders van de bezoekers zich aan bij het ‘Amazing Grace’. Het optreden trok veel aandacht en applaus, maar de beveiliging was not amused. Er volgt nog een gesprek, zei een woordvoerder van de SGP-fractie schuldbewust. “Maar de zangers wisten dat ze niet te hard mochten zingen om de vergadering in de grote zaal niet te verstoren.”

De actie was bedoeld om de inbreng van SGP-voorman Kees van der Staaij onder de aandacht te brengen. Het lied gaat over vergevingsgezindheid en verzoening en dat is ook de rode draad in het verhaal van de SGP’er, die naar verwachting pas in de avond aan de beurt komt tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.

De Amerikaanse president Barack Obama zong de christelijke hymne tijdens een herdenkingsdienst na de moord op gelovigen in een kerk in Charleston.

Lees ook

Video – Obama zingt Amazing Grace bij herdenking Charleston-slachtoffer

TPO/ANP