Politiek

Diederik Samsom (PvdA): ‘Ik zou als premier veel kunnen betekenen’

12-09-2015 01:02

Ondanks de perikelen in zijn PvdA, wil fractieleider Diederik Samsom nog steeds premier worden. In de rubriek Tien Geboden van de zaterdageditie van dagblad Trouw antwoordde Samsom bevestigend op de vraag of hij de ambitie heeft minister-president te worden. “De post van fractievoorzitter is voor het mede mogelijk maken van verbeteringen in onze maatschappij heel geschikt ­- als ik hier niks voor elkaar krijg, lukt het nergens – maar ik kan mij ook voorstellen dat ik als premier veel zou kunnen betekenen.”

Samson voegde daaraan toe: “Zet je daar even bij dat je mij die vraag hebt gesteld? Ik zou er zelf namelijk nooit over beginnen.”
Dat staat vrijdagavond op de website van Trouw.

De krant tekent erbij aan dat het gesprek met Samsom plaatsvond nog voordat bekend werd dat partijprominent Felix Rottenberg in een interview had uitgehaald naar de fractieleider. Hij noemde Samsom de bedrijfsleider van het kabinet.

De commotie die daarna ontstond, leidde vrijdagavond tot het vertrek van Rottenberg als leider van de commissie die voor de PvdA kandidaat-Kamerleden zoekt.

Samsom wilde niet reageren op de verbale aanval van Rottenberg.

Anp