Politiek

Kamermeerderheid steunt motie tegen ongevraagde post

10-09-2015 14:06

Een Kamermeerderheid steunde deze week een motie in die de ‘sluiproute’ van post moet blokkeren. In de motie van de Partij voor de Dieren verzoekt Esther Ouwehand de regering “te bezien hoe de sluiproute van de quasi-adressering bij reclamedrukwerk kan worden aangepakt”. In een andere motie roept ze op gemeenten het gebruik van nee/nee en nee/ja stickers te stimuleren om de papieren stroom in te dammen.

Het verbod op het ongevraagd bezorgen van reclamedrukwerk wordt door verschillende organisaties omzeild door post te adresseren aan “de bewoners van dit adres”.

Sluiproute

Ouwehand: “Veel mensen willen niet worden lastiggevallen met reclame”. De politica vindt het “op z’n zachtst gezegd nogal storend dat bedrijven deze keuze niet respecteren, en via een sluiproute alsnog hun reclame op de deurmat laten ploffen”.

In een reactie op het indienen van de motie liet De Nationale Postcodeloterij eerder al tegenover ThePostOnline weten niet pro-actief te handelen op het verzoek, maar te wachten “tot er een wet is”.