Politiek

Ron Meyer wil meer actie, meer jongeren en een ideeënpartij worden

03-09-2015 14:39

Kandidaat-voorzitter voor de SP Ron Meyer (33) wil dat zijn partij meer succesvol actie gaat voeren, meer jongeren aan zich bindt en een ideeënpartij gaat worden. Dat schrijft hij in een opiniestuk op ThePostOnline waarin hij zijn plannen voor zijn partij ontvouwt.

 

“We zullen met nieuw elan bij méér mensen moeten aankloppen, jonge mensen aan ons moeten binden en méér dan we nu zijn een ideeënpartij van linkse denkers en doeners moeten worden.”

 

Daar hoort volgens Meyer een voorzitter bij ‘die geworteld is in het afdelingswerk, want daar ligt de kracht van onze partij’. Meyer is nu fractievoorzitter van de SP in Heerlen, de partij zit daar tien jaar in het college.

 

“De kiem voor veranderingen in mijn stad werd niet gelegd in de gemeenteraad of in het College, maar daarbuiten. Via acties mét de mensen in buurten (-). Als we geworteld zijn in de samenleving kunnen we blijvende parlementaire successen boeken. Niet omgekeerd.”

 

De strijd om het voorzitterschap van de SP gaat tussen Meyer en Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen. Het partijbestuur maakt 10 september bekend of het Meyer of Gesthuizen als de beste kandidaat ziet voor het voorzitterschap. Jan Marijnissen vervulde deze taak 27 jaar voorzitter maar kondigde onlangs zijn vertrek aan.

In de aanloop naar het congres op 28 november, waar de nieuwe voorzitter en een gedeeltelijk nieuwe partijbestuur worden gekozen, presenteren Gesthuizen en Meyer zich aan de leden. Dat gebeurt tijdens drie ledenbijeenkomsten.

Lees ook

Ron Meyer – Aanvallen om te winnen!