Opinie

Bonusquote: Tineke Ceelen legt uit waarom Volkskrant waarheid niet mag opschrijven

21-08-2015 12:50

 

“Dat een krant op de voorpagina spreekt over ‘vluchtelingenvangers’ doet het ergste vrezen voor de in deze tijd zo broodnodige onderlinge solidariteit en doodgewoon fatsoen.”

 

Volgens Tineke Ceelen, de baas van Stichting Vluchteling, maakt uitgerekend de toch al zo politiek-correcte Volkskrant de solidariteit en het fatsoen kapot in Nederland. Reden: op de voorpagina wordt het woord ‘vluchtelingenvangers’ afgedrukt en dat mag dus niet.

Waar Ceelen volledig aan voorbijgaat is dat het woord ‘vluchtelingenvangers’ niet een door de Volkskrant verzonnen woord is. In Hongarije kun je inderdaad een baan als ‘vluchtelingenvanger’ hebben. In Hongarije bouwen ze dan ook een hek om ‘vluchtelingen’ tegen te houden en voor sommige Hongaren is zelfs een dode ‘vluchteling’ nog beter dan een levende vluchteling.

Allemaal feiten. Niet verzonnen. Allemaal waar. En de Volkskrant schrijft dat keurig op, zoals dat hoort bij goede journalisiek, de feiten opschrijven.

Ja, het doet altijd weer pijn als de realiteit maar niet in overeenstemming wil komen met je idealen.

Wat zijn trouwens ‘Twittertokkies’? Mensen op Twitter met de verkeerde mening die door Stichting Vluchteling net zo worden gedemoniseerd als vluchtelingen in Hongarije door de ‘vluchtelingenvangers’?

Fatsoenlijk en solidair hoor…