Klopjacht – Vuurwapengevaarlijke Ali Benhadi ontsnapt

16-07-2015 16:33

Met update – De politie heeft donderdag de vuurwapengevaarlijke Ali Benhadi op de Nationale Opsporingslijst gezet. Hij ontsnapte dinsdag uit een psychiatrische instelling in Den Dolder, waar hij tijdelijk verbleef. Benhadi zit in de gevangenis in Zwolle een gevangenisstraf uit voor geweld. De politie waarschuwt dat Benhadi mogelijk vuurwapengevaarlijk is, hij heeft aangegeven dat hij (vuurwapen)geweld zal gebruiken.

Benhadi gebruikt medicijnen maar heeft die medicijnen momenteel niet tot zijn beschikking. Er dient daarom ernstig rekening mee gehouden te worden dat dit van invloed is op de manier waarop hij reageert op zijn omgeving, aldus de politie. Ali Benhadi woonde voor zijn detentie in Amsterdam West. Zijn sociale omgeving bevindt zich nog steeds in Amsterdam West. Er  is dus een kans dat hij zich ook in dit deel van Amsterdam op zal houden, meer specifiek in stadsdeel de Baarsjes of Bos & Lommer. Dit laat volgens de politie onverlet dat Ali Benhadi zich elders in Nederland kan ophouden.

Update 17.04 – ‘Benhadi kreeg vrijwillige anti-agressietraining’

Benhadi’s advocaat Peter Plasman laat weten dat zijn cliënt een celstraf van drie jaar uitzat en in november van dit jaar vrij zou komen. “Hij zat in Den Dolder voor een vrijwillige anti-agressietraining. Er is geen sprake van een psychische stoornis zoals in sommige media gesuggereerd wordt”, aldus Plasman.

Update 16.47 – Benhadi is broer van Staatsliedenbuurt-slachter

Benhadi is de broer van Anouar Benhadi die eerder dit jaar levenslang kreeg voor de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. Dat meldt de Telegraaf.

Ali Benhali benhadi 2