Politiek

PVV wil dat Commissaris van de Koning ingrijpt in Utrecht vanwege radicaliseringsplan

13-07-2015 14:14

De Utrechtse PVV wil dat Commissaris van de Koning Willibrord van Beek (VVD) de gemeente Utrecht aanspreekt op het ‘Actieplan Utrecht zijn we samen’. Met het plan wil de gemeente radicalisering en discriminatie aanpakken. Het College van B&W wil dat doen door onder meer ruim één miljoen euro te investeren in jongerenwerk en ‘dialoog’. Ook moet RTV Utrecht volgens de gemeente ‘positiever’ berichten.  Voorts zal de gemeente geen oordeel vellen over de komst van haat-imams (‘gastsprekers’) naar de stad om polarisatie te voorkomen. Dat alles is tegen het zere been van PVV-fractievoorzitter in de Provinciale Staten René Dercksen.

‘Losgeslagen wereldvreemde linkse hippies in het gemeentebestuur’

Dercksen wil dat Van Beek de gemeente een zogenaamde ‘aanwijzing’ geeft

 

“Om deze losgeslagen wereldvreemde linkse hippies in het Gemeentebestuur tot de orde te roepen, ten einde de Westerse normen en waarden, ook in moskeeën, te verdedigen en onze veiligheid niet verder in gevaar te brengen.”

 

‘Veiligheid van vele Utrechters verder in het gedrang’

Commissaris van de Koning Van Beek houdt samen met Inspectie Veiligheid en Justitie (VenJ) toezicht op de crisisvoorbereiding en de bestuurlijke samenwerking in de zogenaamde ‘veiligheidskolom’. Tijdens een crisis ziet hij erop toe dat bestuurders goed samenwerken. In het uiterste geval kan de commissaris een aanwijzing geven: een bindende opdracht over de manier waarop een ramp moet worden bestreden. Volgens Dercksen is dat punt nu bereikt: “Door deze haatimams geen strobreed in de weg te leggen komt de veiligheid van vele Utrechters verder in het gedrang.”

Lees ook

Utrecht: ‘Radicalisering moslims is schuld van media en discriminatie’

 

Op de foto Commissaris van de Koning Willibrord van Beek en de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen