Politiek

Mensen met een mening: donderdag 9 juli

09-07-2015 19:30

“Wat de stukjesschrijvers dus doen is dat zij de rebelse Grieken feminiseren. Dat is in een patriarchale maatschappij hetzelfde als hen vernederen, hen monddood te maken. Het is het uitoefenen van macht door inhoudelijke argumentatie te negeren en je tegenstander te objectiveren.”

Op subsidiesite Joop.nl worden economie en vrouwenhaat op buitengewoon acrobatische wijze aan elkaar gedacht. Want uiteindelijk draait alles om feminisering en onderdrukking, behalve feminisering en onderdrukking, dat draait om slachtofferjanken en subsidie.

 
 

Arnoud van Doorn, drugsdealer, darkroombezoeker en bekeerling, gooit roet in het eten van de Goudse El Wahda-megamoskee door opzichtig zijn buitenlandse geldbronnen in stelling te brengen. Moskeefinanciering uit Saoedi-Arabië, daar is Nederland anno 2015 niet happig op.

 
 

Een ietwat gezette deerne geeft af op moslimjongens en krijgt de deksel op haar neus. *Padumtsj*

 
 

“‘Als ik naar de vrouwen om mij heen keek, dan is bescheidenheid niet de eerste term die ik zou gebruiken.‘”

De kersverse hoofdredacteur van Nieuwe Revu, Marijn Schrijver, over de kritiek dat vrouwen wellicht te bescheiden en onzeker zouden zijn.

 
 

Wielrenner Teklehaimanot verzamelde vandaag in de Tour de France genoeg punten om morgen als eerste Eritrese wielrenner ooit in de bolletjestrui te mogen starten. Voldoende reden voor journalist Geert Jan Hahn om er een grapje aan te wijden.

 
 

Wijkagent Piet Smit deelt met zijn Twitter-volgers wat hij meemaakt. Een wildpoepende dame zal niet alledaags zijn.

 
 

“Wat betreft de nieuwe agenten, doet de korpschef er goed aan zijn sollicitanten te checken op PVV-achtige opvattingen, die destructief zijn en voor het politiewerk ronduit fataal. Juist bij de politie is het onderscheid tussen goed en kwaad zo belangrijk, dat juist het politieberoep onderzoek verdient naar de antecedenten en het milieu van de sollicitanten.”

Om discriminatie tegen te gaan, heeft Ahmed Marcouch besloten dat ieder politiebureau het best kan worden voorzien van een ‘Nicht für PVV’ers’-bord.

 
 

“Liever heroïne met vervuilde naald direct je aderen inspuiten, beter nog een lang weekend in Guantanamo Bay doorbrengen, dan dat plakkerige mierzoete tandplakveroorzakende zwaar verslavende klote spul.”

Anousha Nzume maakt bij de Nieuws BV duidelijk hoe zeer zij cola haat, een goedje waar zij naar eigen zeggen jaren aan was verslaafd.