Mensen met een mening: woensdag 8 juli

08-07-2015 20:12

Een Man met een Mening
Man met een Mening, bron: Mauro Lima / Unsplash

“Van Aartsen ging niet in op details, maar zei wel: “Is Nederland racistisch? Nee. Komt racisme voor in Nederland? Helaas wel. Discrimineert de politie? Nee. Komt het voor dat agenten discrimineren? Helaas wel. De politieleiding is zich daar bewust van.” Meerdere partijen vroegen om een onderzoek, maar Van Aartsen wees dat van de hand. “Er zijn al stapels onderzoeken naar het functioneren van de politie. Een nieuw onderzoek zal geen nieuwe resultaten opleveren. Bovendien vertraagt, verkrampt en verlamt een onderzoek.”

In het onderzoek naar de dood van Mitch Henriquez ligt de burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen, voortdurend onder vuur. Zo ook nu. Maar toch geen onderzoek. Want dat ‘vertraagt, verkrampt en verlamt’ maar. Via ANP.

 

Voormalig GroenLinks-kopstuk Paul Rosenmöller wordt voorzitter van de Raad van Toezicht Autoriteit Financiële Markten. En daar vinden mensen iets van op Twitter.

 

Thierry Baudet, vooral bekend als overschrijver van het werk van filosoof Roger Scruton, laat in Nieuwe Revu weten dat hij tegenwoordig ‘heel hedendaags’ in het leven staat. Daarom zit hij nu achter ‘zigeunerachtige bohemienvrouwen’ aan. Het artikel wordt opgeluisterd met een foto van Baudet die uit het raam hangt en een orchidee Bombay Sapphire-gin voert.

 

De Groningse journaliste Rosa Timmer werd tijdens het uitgaan in haar kut gegrepen, schreeuwde het van de daken en ging viraal. En dus besloot ook het Noordhollands Dagblad een kolommetje in de papieren courant te besteden aan een pets op de billen. Kliks genereren was nog nooit zo eenvoudig. Is er nog nieuws? Een ontsnapte bananenspin ofzo?

 

Het Amsterdamse SP-raadslid Peter Kwint analyseert de berichtgeving van de NOS.