Haagse grabbelton

Winnie Sorgdrager Vertrouwenspersoon Integriteit voor Kamerleden

01-07-2015 15:39

Oud-minister van Justitie Winnie Sorgdrager (D66) wordt de ‘Vertrouwenspersoon Integriteit’ voor Tweede Kamerleden. Dat schrijft Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg aan de Tweede Kamer. Kamerleden kunnen Sorgdrager om advies vragen:

 

‘inzake integriteitsvraagstukken die samenhangen met het lidmaatschap van de Tweede Kamer in de meeste brede betekenis van het woord, die uzelf betreffen of waarvan u kennis heeft’.

 

Kamerleden kunnen haar een mailtje sturen. “De hierop binnenkomende e-mails zijn slechts door mevrouw Sorgdrager te lezen.”

Vorig jaar bleek dat nieuwe Kamerleden een integriteitscursus gaan krijgen. Ook worden de regels voor het bijhouden van nevenfuncties in een register verscherpt. Daarnaast wordt Kamerleden verplicht hun buitenlandse reizen waarvan vervoers- en verblijfskosten geheel of gedeeltelijk door derden worden betaald te vermelden.

sorgdrager

Lees ook

TPO – Integriteitscursus voor nieuwe Kamerleden

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.