Politiek

Mensen met een mening – dinsdageditie

30-06-2015 19:38

Een Man met een Mening
Man met een Mening, bron: Mauro Lima / Unsplash

“Wie met televisie de toekomst in wil, heeft sport nodig. De NPO zal zich eens goed achter de oren moeten krabben hoe dat te behouden. Het publieke bestel moet meer zijn dan een platform voor kunst en cultuur.”

NOS-directeur Jan de Jong roept in het AD de NPO op zich in te zetten voor meer sport op de publieke beeldbuis. Na de Champions League verloor de NOS deze week ook nog eens de rechten voor de Olympische Spelen.

 

“De publieke omroep is überhaupt langzamerhand aan het verschralen. Dat is een probleem.”

In dezelfde krant krijgt De Jong bijval van Ruud van Langen van mediabureau Mindshare.

 

Rapper Appa zou niet misstaan als koppenmaker bij, om maar eens wat te noemen, de Volkskrant.

 

De #OPHEF-koning van het internet in eigen persoon, Lammert de Bruin, ligt nu zelf onder vuur. Hij maakte een gebbetje over VVD/D66 en dat mag natuurlijk niet.

 

Hetgeen leidt tot de nodige hilariteiten.

 

RTL-journalist Koen de Regt lijkt wel klaar te zijn met De Correspondent.

 

VI‘s Ajax-watcher Simon Zwartkruis zet de meest recente cover in het juiste perspectief.

 

Frits Wester zit vreselijk te balen.

 

“Voor de PvdA zijn de druiven zuur. De partij heeft in moeilijke tijden vuile handen gemaakt, maar wordt daarvoor niet beloond. Zelfs VVD’ers verbazen zich over de veerkracht van Diederik Samsom. Er zijn wisselende geluiden over zijn gemoedstoestand, variërend van explosief tot berustend tot goed geluimd. Labiel, zou dan de conclusie kunnen zijn. Samsoms politieke carrière bevindt zich in een lange, donkere tunnel, waar aan het einde het vage schijnsel lonkt van een groen pictogram. Dat zal hij herkennen, want de afbeelding betekent: uitgang. Voor de PvdA zijn de druiven zuur. De partij heeft in moeilijke tijden vuile handen gemaakt, maar wordt daarvoor niet beloond. Zelfs VVD’ers verbazen zich over de veerkracht van Diederik Samsom. Er zijn wisselende geluiden over zijn gemoedstoestand, variërend van explosief tot berustend tot goed geluimd. Labiel, zou dan de conclusie kunnen zijn. Samsoms politieke carrière bevindt zich in een lange, donkere tunnel, waar aan het einde het vage schijnsel lonkt van een groen pictogram. Dat zal hij herkennen, want de afbeelding betekent: uitgang.”

Met de VVD gaat het lekker, de PvdA is een ander verhaal, schrijft politiek commentator Paul Jansen in De Telegraaf.

 

“Geen lunch en diner voor de heer Elias is misschien een goed idee.”

Onafhankelijk Kamerlid Roland van Vliet over het voorstel van Ton Elias (VVD) deze week geen lunch/diner-pauzes te houden vanwege de drukke vergaderagenda van de Tweede Kamer.

 

SP-raadslid Peter Kwint legt de macht bij het volk, zoals het een goed volksvertegenwoordiger betaamt.