Haagse grabbelton

‘Hoofdwapensysteem’ van de MIVD draait op Windows XP

30-06-2015 17:47

Het moge bekend worden verondersteld dat er wat schort aan de ICT bij de overheid en Defensie in het bijzonder. Toch zoekt Defensie voortdurend medewerkers. Vandaag viel ons oog op een vacature voor twee Senior Specialisten Technische Systemen. Ze kunnen vanaf augustus aan de slag bij de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD), het Bureau ICT om precies te zijn. Een citaat uit de vacature:

Het ‘hoofdwapensysteem’ van de MIVD

 

“De MIVD verzamelt en verwerft inlichtingen om deze te verwerken en te analyseren om zodoende de gevraagde rapporten te kunnen opstellen en distribueren naar de klanten zoals de politiek, maar ook de commandanten te velde. Dit gehele proces vindt plaats op basis van de beschikbaarheid van de hoogwaardige ICT omgeving. Het is om die reden dat de ICT infrastructuur het hoofdwapensysteem van de MIVD wordt genoemd. Een hoofdwapensysteem met daarin de laatste technologische en security tools.”

 

Vacature: ‘Upgraden naar Windows 7’

En nu zoekt het Bureau ICT dus twee mensen. Die moeten zorg dragen ‘voor de (continuïteit in de) beschikbaarheid van het hoofdwapensysteem’.

En ze kunnen vanaf 1 augustus aan de slag binnen een aparte projectorganisatie die:

 

‘als taak heeft de huidige ICT infrastructuur te upgraden naar de laatste standaarden (o.a. Windows XP naar Windows 7, vervanging hardware, applicatiesoftware, beveiligingsmaatregelen)’.

 

‘Hoofdwapensysteem’ en ‘Windows XP’ in één vacature.

Waarvan akte.

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.