Politiek

Mensen met een mening – vrijdageditie

26-06-2015 17:45

Een Man met een Mening
Man met een Mening, bron: Mauro Lima / Unsplash

“Maar zie. Beroepsactivisten van zekere snit vlogen onmiddellijk in de gordijnen. Ik bedoel de luitjes die je niet hoort als pakweg Rusland dissidenten hardhandig de mond snoert. Die geen minuut minder slapen als pakweg China inwoners van huis en haard verdrijft. Die er niet over piekeren om een wake te organiseren als pakweg Islamitische Staat homo’s van dakranden werpt, op grote schaal vrouwen tot slaaf maakt, elektrocuties en kruisigingen uitvoert. Ik bedoel de luitjes die alleen een rood waas voor ogen krijgen als Israël ter sprake komt. En alleen dan door activistische geestdrift raken bevangen.

Ook vorige week was dat weer het geval. Ze verzamelden handtekeningen, schreven vlammende stukken op hun websites, hielden een demonstratie bij het Amsterdamse stadhuis, deelden als ‘insprekers’ hun wijsheden met de gemeenteraad. Het bleef, zacht gezegd, niet zonder gevolgen. Want hoewel een meerderheid het collegevoorstel aanvankelijk steunde, keerden nu SP, GroenLinks, de Partij voor de Dieren én de PvdA zich ertegen.

Je hoort weleens beweren dat de oppermachtige zionistische lobby achter de schermen op sluwe wijze aan alle touwtjes trekt. Gek toch dat je daar in werkelijkheid zo verbluffend weinig van merkt.”

Elma Drayer drukt in de Volkskrant punten over het anti-Israelische activisme bij de getorpedeerde stedenband Amsterdam – Tel Aviv.

 

TPO’er van het eerste uur en GroenLinkser in ruste Huub Bellemakers is piswoest en deelt zijn woede met zijn volgers op Twitter.

 

Joram van Klaveren (VNL) vraagt een debat aan n.a.v. de aanslag in Grenoble en wordt uitgemaakt voor ‘lijkenpikker’.

 

De politie Westland waarschuwt hondenbezitters.

 

Ene Richard Jansen sloot zich aan bij een militie van Syrische koerden in Irak en schoot naar eigen zeggen zo’n 40 IS-strijders dood.

 

Meneer Suleiman koos het perfecte tijdstip om zijn medeleven te betuigen aan al de Algerijnse slachtoffers uit de tijd van de Franse koloniale tijd. En daar vond heel Twitter uiteraard weer wat van.

 

Een twist geven aan rampzalig rotnieuws: zo kan het ook.

 

In Grenoble is een man afgeslacht uit naam de Islam. Arnoud van Doorn maakt zich echter liever druk over de gevolgen voor moslims en stelt zelfs het feit dat dit een islamitische aanslag is tussen aanhalingstekens.

 

Bij de politie lijkt werkelijk he-le-maal niks fatsoenlijk te functioneren.

 

English and French below.Vandaag weer veel onschuldige slachtoffers in Frankrijk, Tunesië en Koeweit. Slachtoffers van…

Posted by Frans Timmermans on vrijdag 26 juni 2015

Frans Timmermans waarschuwt terroristen, uiteraard in meerdere talen.

 

Een huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht is niet in strijd met de Amerikaanse grondwet. Dat heeft het Federaal hooggerechtshof vrijdag in Washington bepaald in een historische uitspraak. De opperrechters stemden met de kleinst mogelijke meerderheid (5-4) voor openstelling van het huwelijk voor homo’s en lesbiennes. Dat viel niet in goede aarde bij radio-presentator Bryan Fische van het christelijke American Family Radio.