Politiek

Video: u wilt geen moskee in uw straat? Dan bent u een racist!

23-06-2015 15:55

 

Politieke jongerenorganisaties lanceren campagne tegen alledaags racisme

Anno 2015 zijn ras, sekse en geaardheid helaas nog steeds gronden waarop mensen dagelijks gediscrimineerd worden in Nederland. DWARS, PINK! en de Jonge Socialisten in de PvdA lanceren vandaag een video en een manifest om zich uit te spreken tegen alle vormen van discriminatie en racisme. “Omdat discriminatie en racisme geen excuus kennen” aldus de politieke jongerenorganisaties.

In de video komen vijf jongeren aan het woord over alledaagse discriminerende en racistische opmerkingen. “Ik ben niet racistisch en ik heb ook helemaal niets tegen Marokkanen. Maar mijn dochter moet later niet met een Marokkaan thuis komen.”

Dit is een voorbeeld van veel voorkomende discriminerende en racistische uitlatingen. Het vaak gehoorde ‘Ik ben niet racistisch, maar…’ is te vaak een aankondiging voor een discriminerende en racistische uitspraak, die door zo te beginnen goedgepraat wordt. Het lijkt er in toenemende mate op dat racistische uitlatingen geaccepteerd worden.

Wij willen een Nederland waar plaats is voor elk mens, ongeacht godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras of geslacht. Jij ook? Ga naar www.nietracistischmaar.nl en spreek je samen met ons uit tegen alle vormen van discriminatie en racisme!