Politiek

Mensen met een mening – dinsdageditie

23-06-2015 19:32

Een Man met een Mening
Man met een Mening, bron: Mauro Lima / Unsplash

“Terwijl er 1,2 miljoen mensen met heel veel plezier hebben gekeken. Dat is het niveau van de Volkskrant, de krant die altijd met het laatste nieuws van de dag ervoor komt.”

Peter van der Vorst haalt uit naar Jean-Pierre Geelen, die zich niet betrokken voelde bij het ‘live’ concert van Guus Meeuwis, omdat het concert door de reclameblokken semi-live werd uitgezonden. Dat lezen wij althans deze ochtend op Mediacourant.

 

“goedendag! dit ging nu eens niet over Jean Pierre Geelen, maar om zijn plaatsvervangster. Dus de kop boven dit artikel klopt (weer eens) niet. Als je iets overtikt van tv, doe het dan goed. Beter luisteren ;-) Fijne dag nog!”

Het bericht blijkt echter niet helemaal te kloppen, zo meldt Peter van der Vorst (zelf!) in de comments op de website.

 

Peter Verhaar heeft de laatste economie bijdrage van De Correspondent al eens eerder gelezen.

 

“NOS Teletekst, waarvan algemeen directeur Jan de Jong deze week nog zei dat de site zich ten opzichte van andere nieuwssites onderscheidde doordat nos.nl niet ‘siteview driven’ maar ‘relevance driven’ was, maakte het nieuwsbericht extra sappig door er een alinea met vier jaar oud nieuws aan toe te voegen waarin stond dat de Partij voor de Dieren een pleidooi hield tegen schepschotels in het Kamerrestaurant omdat sommige Kamerleden wel drie keer zouden opscheppen.”

NRC-columnist Marcel van Roosmalen over vier jaar oud nieuws dat maandag op NOS-Teletekst verscheen.

 

Bij de PVV wordt een verjaardag sfeervol gevierd.

 

SGP-voorlichter Proos en RTL Nieuws-verslaggever Lambie over kwootjes.

 

Hans Laroes hoopt dat ze binnen ISIS elkaar bestraffend gaan toespreken.

 

Vroeger, lang, lang geleden, toen de krant nog uit papier bestond, gebeurde het wel eens dat deze niet bezorgd kon worden. Gelukkig is daar heden ten dagen het internet, waar… Oh wacht. De digitale (!) krant van RTV Noord-verslaggever Goos de Boer werd vanochtend niet bezorgd. Lolwut?

 

“Hoe groots & meeslepend ook, schrijvers en dichters zijn ook maar een zootje algoritmes bij elkaar.”

Geenstijl-hoofdredacteur Pritt is een crowdsource-project begonnen om te achterhalen wie nou die mysterieuze Volkskrant-brievenschrijfster is. Heeft de krant ‘Fatima Dakmar verzonnen?

 

“Feministen projecteren de ervaringen van de enkele ‘happy hooker’ nogal eens op de meerderheid van de prostituees. Daarbij is een prostituee het vleesgeworden archetype van de vrouw die zich als inwisselbaar lustobject aanpast aan de wensen van de man en die geen andere rol heeft dan hulpmiddel te zijn voor bevrediging. In plaats van prostitutie te willen normaliseren, met vrijwilligheid als ideaal, is het beter om juist dwang en uitbuiting en dus de intrinsieke kwetsbaarheid van prostituees als ‘normaal’ te beschouwen. Laat je niet misleiden door de schone schijn van een prostitutie-elite. Als vaandeldraagsters van het recht op diversiteit en seksuele vrijheid zou de solidariteit van feministen moeten uitgaan naar de massa van vrouwen die door prostitutie in hun waardigheid worden aangetast.”

Sluit de ramen en leg uitbuiting door pooiers wettelijk aan banden, betogen Dick Pels (GroenLinks) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) in NRC Handelsblad.

 

“De coalitie had het helemaal uitgestippeld. Na een chaotische week van elkaar tegensprekende bewindspersonen wilden de regeringspartijen als één front de belastingplannen uitventen. De PvdA zou de Volkskrant benaderen en de VVD tegelijkertijd De Telegraaf. Maar zover kwam het niet. Daags voor het geplande pr-offensief publiceerde NRC Handelsblad op woensdag plots delen van de voorstellen. Tot grote schrik van de coalitie lag de nadruk daarbij niet op de miljarden aan lastenverlichting die Rutte II in petto had, maar op het verhogen van de btw. Het ’zoet’, dat het kabinet na jaren van bezuinigen over de kiezers wilde uitstrooien, werd zodoende als nieuw ’zuur’ weggezet. De reacties waren vernietigend, de mailboxen liepen vol.”

Paul Jansen van De Telegraaf geeft een inkijkje in zijn Haagse keuken.

 

“Het kabinet wilde de dramatische beeldvorming als de wiedeweerga rechtzetten. Daarom werd nog diezelfde woensdag bij de NOS het zonnige verhaal ingestoken van achthonderd euro extra voor werkenden, vertelt een coalitiebron. In het veelbekeken Achtuurjournaal ging verslaggever Ron Fresen mee in dat frame en benadrukte zelfs dat de lastenverlichting niet ten koste zou gaan van uitkeringsgerechtigden en gepensioneerden. Bij de PvdA kirden ze tevreden.”

Ook de NOS speelde een bijzondere rol in de beeldvorming rondom het belastingplan, schrijft diezelfde Jansen. (Blendlelink.)