Politiek

Mensen met een mening – maandageditie

22-06-2015 19:27

Een Man met een Mening
Man met een Mening, bron: Mauro Lima / Unsplash

We beginnen de maandag in mineur. Huize Werkhoven rouwt om de dood van vis Henk.

 

Oostblok-correspondent Olaf Koens duidt een ironisch samenkomen van de Openbare Ministeries van Rusland en Noord-Korea om de samenwerking omtrent het verdedigen van mensenrechten te bevorderen.

 

NOS-eindbaas Jan de Jong verdedigt in NRC de online koers van de NOS, na een brandbrief van een veelvoud aan hoofdredacteuren. Laatstgenoemden vinden dat de NOS met publiek geld de markt verstoort. Blendle-eindbaas Alexander Klöpping lijkt het met hen eens te zijn.

 

“Het is levensecht wat ik zie. Ik word er doodmoe van. (…) Ze komen in elk geval steeds terug. Soms zijn het hele nare vogels, nare gieren. Dan zijn het rode vlammetjes die maar blijven draaien.”

Marian Taminiau is voormalig directrice van pretpark Land Van Ooit. Sinds de sluiting van het pretpark, nu acht jaar geleden, slaapt Taminiau slecht. Ze heeft voortdurend nachtmerries waarin de acteurs uit het pretpark haar achtervolgen als monsters, zo vertelt ze aan Omroep Brabant.

 

GeenStijls hoofdredacteur Pritt geeft een ironisch inkijkje op berichten die ongetwijfeld óók met regelmaat in de GS-inbox verschijnen.

 

“Ik ben een paar dagen later uitgenodigd om er in de uitzending op terug te blikken. Dat vatte ik op als een steunbetuiging. Of hij het zelf had moeten zeggen? Laat ik het zo zeggen: als het mijn tafel was geweest, dan had ik er zeker wat van gezegd.”

Sylvana Simons raakt maar niet uitgepraat over de DWDD-aflevering met Martin Simek, die bootvluchtelingen ‘zwartjes’ noemde. Ditmaal verkondigt ze in de VARAgids dat ze vindt dat Matthijs van Nieuwkerk had moeten ingrijpen.

 

Genesiskenner Arjen Lubach.

 

Jochem van Gelder laat de kijkcijfers voor zich spreken en snoert de kritische tv-recensenten de mond.

 

Journaliste Rena Netjes haat op onze Oosterburen. Ze kan zelf Egypte niet meer in, omdat ze dan mogelijk achter de tralies verdwijnt.