Belastingplan kabinet dwingt ouderen tot meer seks

20-06-2015 17:22

Maar liefst 5 miljard euro heeft het kabinet klaarliggen om de belastingen te verlagen. Voor iedereen valt er wat te halen uit de grabbelton vol fiscale cadeautjes die Rutte en zijn makkers in de aanbieding hebben. Voor iedereen? Nee, toch niet. Het geld gaat vooral naar werkenden en gezinnen met kinderen. Zij krijgen een hogere arbeidskorting, waardoor ze minder belasting hoeven te betalen, en de zogenoemde kindregelingen worden met 100 euro per jaar verhoogd. Ook bedrijven kunnen op een extraatje rekenen, als ze tenminste laaggeschoolden in dienst willen nemen. Maar één groep valt in dit hele uitdeelcircus weer eens buiten de boot. Precies ja, de ouderen. Degenen die altijd de klos zijn dus.

Uit de naad gewerkt

Decennialang hebben ze zich uit de naad gewerkt om Nederland er weer bovenop te helpen. Geen moeite was hun te veel. Nooit rolde er een klacht over hun lippen. Zonder morren deden ze hun plicht. En wat is de dank? De VUT is afgeschaft, de AOW-leeftijd al diverse keren verhoogd, de pensioenen worden gekort, de mantelzorgboete hangt als een zwaard van Damocles boven hun hoofd en op Prinsjesdag eindigen zij steevast op de laatste plaats in de koopkrachttoptien.

En als er dan nog iemand was die zich hun lot aantrok. Maar de politiek doet helemaal niets voor ze. Voor ouderen bestaat niet eens een nette politieke partij. 50PLUS ja, maar die fractie is ruziënd uiteengevallen en Henk Krol komt alleen maar in het nieuws door rellen en schandaaltjes. In alle opzichten komen onze senioren er bekaaid vanaf.

Verjubelen

Er zit dan ook maar één ding op. Ouderen moeten het heft zelf in handen nemen. Zorgen dat ze hun rechtvaardige deel meepikken van die 5 miljard die het kabinet wil gaan verjubelen. Als niemand je wil helpen, dan help je jezelf.

Hoe? In theorie zouden bejaarden weer kunnen gaan werken, zodat ze ook in aanmerking komen voor de hogere arbeidskorting. Maar welk bedrijf zit nog te wachten op werknemers van pensioengerechtigde leeftijd? Zelfs als je aanzienlijk jonger bent, raak je al niet meer aan de bak. En bovendien: als je je hele leven hebt uitgesloofd en eindelijk rustig met je biertje achter de geraniums zit, heb je natuurlijk absoluut geen trek om opnieuw vijf dagen per week naar kantoor te moeten.

Dus blijft er voor ouderen die willen meeprofiteren van het nieuwe belastingplan nog maar één mogelijkheid over: weer kinderen nemen, zodat ze die 100 euro extra van de kindregelingen in hun zak kunnen steken.

Hormooninjecties

Er zijn daarbij natuurlijk wel wat obstakels te overwinnen. Vrouwen zijn op latere leeftijd niet meer vruchtbaar. Maar de medische wetenschap wordt steeds knapper, dus daar is in veel gevallen wel een mouw aan te passen. Een paar hormooninjecties en je werpt weer als een jong ding. Steeds vaker lees je berichten over vrouwen van boven de 60 die toch nog moeder zijn geworden. En voor mannen bij wie het zaakje het onverhoopt laat afweten, is er Viagra.

Dus ouderen van Nederland, ben je belust op belastingvoordeeltjes, dan voortaan op tijd naar bed. Niet omdat morgen om zeven uur de wekker afloopt, maar omdat er fiscaal profijtelijk nageslacht verwekt dient te worden. Denk aan je portemonnee!