Politiek

Mensen met een mening – vrijdageditie

19-06-2015 18:05

Een Man met een Mening
Man met een Mening, bron: Mauro Lima / Unsplash

“Als mijn kleinkinderen mij een tekening willen geven, dan moet het niet zo zijn dat ze mij die door de tralies moeten aanreiken.”

Algemeen directeur van FC Groningen Hans Nijland was gisteravond gastspreker bij de Stichting Bedrijvenvoetbal Bedum en gaf daar een inkijkje in de werkwijze rondom mogelijke transfers. De Groningers waren in gesprek met de Servische aanvaller Mijat Gacinovic, maar schimmige randvoorwaarden noopten hen de deal af te blazen.

 

Telegraafs misdaadverslaggever Mick van Wely komt met pijnlijke cijfers.  

 

JOOP-hoofdredacteur Francisco van Jole duidt de inflatie van liefde, nu Twitter overweegt het sterretje van een ‘favorite’ te vervangen door een hartje.

 

Sylvana Simons heeft er nog altijd een dagtaak aan om racisten en racisme-ontkenners op te sporen. Simons biedt haar service ook in het Engels aan.

 

“Luister nou even goed. Het gaat dus niet om mij. Mart Smeets is helemaal niet belangrijk. Mensen vragen wel eens aan mij: ‘meneer Smeets, u moet het wel jammer vinden dat u De Avondetappe niet meer presenteert’. Nee, dat maakt meneer Smeets helemaal niet uit.”

Mart Smeets legt in het AD nog maar eens uit dat Mart Smeets helemaal niet belangrijk is. Dat vindt althans Mart Smeets. Mart Smeets dus. Ben ik in beeld?

 

Amen. Saskia Belleman is aanwezig bij de rechtszaak tegen NOS-dreiger Tarik Zahzah.  

 

Annabel Nanninga en Ilona Elzinga duiden het vaderlands rechtssysteem en geven indirect tips aan toekomstige criminelen. Eveneens naar aanleiding van de zaak tegen Tarik Zahzah.

 

“Nederland was ooit een taboeloos paradijs, maar vandaag de dag is het een EO Jongerendag. We zijn een eng, maagdelijk kliekje geworden dat in zijn geheel uit verklikkers, hoofdschudders, misgunners en overbezorgden bestaat. We gluren en we zuchten, we fluisteren en we veroordelen.

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg is een psychische stoornis geworden. Niets mag meer. Niets kan meer. Vijf jongens die samen op een bankje zitten, kan niet gewoon een vriendengroep zijn, nee, het is samenscholing. Alles is een bedreiging geworden.

Shampoo was vroeger gewoon iets om je haar mee te reinigen, maar tegenwoordig kun je er kennelijk een vliegtuig mee opblazen. We zijn gek geworden, en dat vinden we maar normaal.”

Columnist James Worthy mijmert over zogenaamde vrijheid.

 

“Nederland is geen ING en Nederland is geen boerenkool met worst, nee, Nederland is een trotse hoerenloper en een kettingroker. Nederland is de borsten van Monique van de Ven. We zijn een smerig en schunnig volkje. Jan Wolkers en Bobbi Eden. Herman Brood en Annie M.G. Schmidt. In onze TV-tas zitten helemaal geen Waddeneilanden, maar drank, drugs en sigaretten. Gestolen fietsen en chlamydia.

We zijn een prachtig volkje. Schaam je niet voor je verslavingen, je smeerlapperij, je fouten en je littekens. Rook, neuk en val. Koester de ranzige waanzin. Loop met opgeheven hoofd door de koeienstront en de kots, want wij Nederlanders hebben van Sodom en Gomorra iets hemels weten te maken.”

Andermaal James Worthy met nog meer piekfijn verwoorde waarheden.

 

Huilende kids in de metro. Ze wilden allebei op het knopje drukken. Waren alle kinderen maar zo carefree om zich daar zo over op te winden.

— Quinsy Gario (@quinsyg) June 19, 2015

Quinsy Gario geeft een onschuldig fenomeen een zware lading mee.   Hadden alle mensen maar zo veel tijd dat ze konden twitteren over huilende kids in de metro. https://t.co/ys2duBWoGz — Jasper Klapwijk III (@jasperklapwijk) June 19, 2015

Jasper Klapwijk reageert scherp.