Politiek

Politico: Geheime eetclub Frans Timmermans regeert Europa

18-06-2015 16:22

Ze zitten nog geen twee maanden in Brussel maar Politico Europe heeft nu al een scoop van formaat te pakken: Eurocommissaris en vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans (PvdA) is een – nu niet meer – geheime eetclub begonnen. Locatie: Stanhope Hotel – ‘een luxe rustpunt in uw drukke leven‘ – in Brussel. Eén tot twee keer per maand dineert hij daar met Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker, parlementsvoorzitter Martin Schulz, leider van de christen-democraten Manfred Weber en Gianni Pittella van de sociaal-democraten.

LuxLeaks en TTIP

De diners die twee uur duren zijn bedacht door Timmermans. Bedoeling: Europese wetgeving zo eenvoudig mogelijk door het parlement te loodsen. Ook wist het vijftal dankzij zo’n diner de oppositie de kop in te drukken inzake de betrokkenheid van Juncker bij het LuxLeaks-belastingontduikingschandaal. En natuurlijk staat TTIP op de agenda.

Guy Verhofstadt boos omdat hij niet mee mag doen

Liberalen-leider Guy Verhofstadt is ondertussen boos. Niet omdat er een schimmig beraad plaatsvindt waar de grote beslissingen worden genomen maar omdat hij niet mee mag doen!

Een christen-democratische bron tegen Politico Europe:

 

“It is true that Verhofstadt has been bullying to participate, but nobody wants him in. Schulz just mentioned to the others that he keeps insisting.”

 

Europa, best belangrijk!

Lees ook

Politicio – The most exclusive dining club in Brussels