Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

18-06-2015 19:46

“De verbittering zit hem in de harde aanpak van de fiscus. Dat is heel wrang, omdat de regering ook schuld heeft aan de moord op 196 Nederlanders. De regering had een ernstig vermoeden dat sinds 14 juli niet boven het oorlogsgebied gevlogen kon worden als gevolg van een andere crash, maar zegt dat dit de verantwoordelijkheid is van de luchtvaartmaatschappijen. Dit komt bij mijn verdriet om Lucie.”

Nabestaande Hans van Mens heeft een conflict met de belastingdienst (Paywall), die de helft van het geld eist dat Van Mens heeft ontvangen van de verzekering nadat zijn zus met de MH17 uit de lucht geschoten werd. De verzekeringsgelden zijn inkomen, geen smartengeld, aldus de fiscus, die overigens een speciaal team heeft opgericht om zich bezig te houden met ‘het afromen van schadevergoedingen’.

 

Minister-president Mark Rutte (VVD) wenst de miljoen moslims in Nederland een fijne ramadan…
 

… tot ongenoegen van PVV-leider Geert Wilders.

 

Het voor- en nadeel van live televisie maken. De doventolk werd vanmorgen tijdens de uitzending onwel en keerde niet meer terug. Hij maakt het volgens nieuwslezer Jeroen Tjepkema “verder ok”.

 

“Ze hebben niet alleen haar contract beëindigd maar hebben ook onze beste renster beschuldigd van onprofessioneel gedrag.”

Een rel in wielerland. De omstreden Kazachse ploeg Astana heeft de Oekraïense tijdritspecialiste Hanna Solovei ontslagen, omdat zij weigerde de Kazachse nationaliteit aan te nemen. Ze geldt als een belangrijke kandidaat om goud te behalen tijdens de tijdrit op de komende Olympische Spelen. Bondsvoorzitter Oleksandr Basjenko is woedend. (ANP)

 

“De vriendelijke wens van Rutte werd onthaald op een golf van haat en verwijten. Zo twitterde columniste Sylvia Witteman, koningin van de kutopmerkingen: “Wens mij dan ook even een ‘fijne’ wortelkanaalbehandeling toe. Volgens mij is de ramadan niet bedoeld als ‘fijn’.” Waarmee ze en passant ook blijk gaf van de totale onwetendheid die een ander handelsmerk van haar tweets vormt. Moslims beschouwen het brengen van het offer wel degelijk als ‘fijn’. Ramadan kareem is een van de wensen die moslims gebruiken, het betekent iets als ‘vrijgevige ramadan’ omdat vrijgevigheid een van de onderdelen van het ritueel is.”

Anonieme Joop-redacteur richt zijn/haar pijlen op de Volkskrant-columniste en twitteraar Sylvia Witteman.

 

“Het ene slachtoffer van eigenrichting door (het politiek-correcte deel van) de twittermeute is nog niet vrijgesproken (‘DSK’) of het volgende is alweer gemaakt: Tim Hunt.”

‘Eigenrichting’, is een goed woord voor de policor dramkleuters die nu al enige tijd bezig zijn met alles wat ooit leuk was volkomen te slopen. Misschien wordt het eens tijd voor bedrijven en media om de steeds angstaanjagender wordende policorhaat op twitter, die inmiddels doet denken aan een vorm van Stalinisme, te negeren en gewoon weer voor hun eigen principes op te komen? Twitter is wat dat betreft toch een beetje het nieuwe Hyves: ooit leuk maar overgenomen door de dommen en slechten. Next. Quote uit Elsevier.

 

“Ik heb op school geleerd dat media de waakhond van de democratie zijn, maar blijkbaar zijn ze tegenwoordig de waakhond van de fatsoensregels.”

Facebooker reageert op het schokkende bericht dat de ‘kwaliteitscourant’ de Volkskrant opnieuw een golfvan haat heeft aangezwengeld tegen de 75-jarige cabaretier Gerard Cox.

 

“De Volkskrant is een krant voor zaadslurven.”

En nog een Facebooker die reageert op de haat van de Volkskrant.

 

“Ik besef dat ik voor hen de hel beschrijf. Stel je voor… En daarom verdwijnt het antisemitisme onder ‘bepaalde groepen’ niet.”

Theodor Holman maakt in Het Parool een voorstelling van hoe de wereld eruit zou zien als jongeren uit ‘bepaalde groepen ‘niet antisemitisch zouden zijn. Hij beseft echter dat zijn voorstelling een utopie lijkt.