#OPHEF van de week!

12-06-2015 17:09

Lullig nieuws om mee te beginnen. Neerlands hoop in bange journalistieke dagen, het talent dat zichzelf ontwikkelde en met grote passen uit zijn veilige comfortzone is gestapt, de man die literatuur als uitgangspunt neemt voor zijn epistels in de grote vaderlandse media, de schrijver die de beste en mooiste stukken over #MH17 heeft geschreven…

Koens

Hij, Olaf Koens, zette zijn sergeant-majoor op de gevoelige plaat toen hij ons toehoorders deelgenoot wilde maken van zijn e-nor-me televee. Het werd internationaal nieuws. Het werd ophef. De komkommer van Olaf verdrong het echte nieuws naar de achtergrond en ging viral.

Wee het land waar schimmige dickpics tot ophef leiden.

Turkse Erdogan-stemmers

Van de ene zwengel naar de andere fallus. De huidige dictator van Turkije Recep Erdoğan verloor met zijn AKP de meerderheid in het Turkse parlement. Oh ironie, de genadeklap werd toegediend door de pro-Koerdische HDP.

Zoals het een waar dictator betaamt, zwermen er een boel mensen om Erdoğan heen en heeft één der laven, premier Ahmet Davotuglu, het omdenken tot kunst verheven en de politieke liquidatie van Erdoğan uitgeroepen tot klinkende overwinning. Ophef op de Twitters, ophef in het land en lichte euforie wereldwijd. Behalve in Nederland. Want in Nederland heeft 64% van de stemgerechtigde Turken op Erdoğan gestemd.

Nederturken

Ebru Umar: “Nederturken die in Nederland álle vrijheid genieten, die in Nederland zien dat tussen politici uiteraard ook oplichters zitten, maar niet in die mate dat ze paleizen met 1150 kamers laten bouwen of hun families baantjes en salarissen toebedelen waarmee ze het van bedelaar tot miljonair schoppen. Nederturken die in Nederland alle kansen krijgen omdat we hier niet discrimineren op basis van geloof, afkomst, ras of geslacht; die Nederturken kiezen ervoor om in Turkije te stemmen op de man die discriminatie en polariseren tot een kunst heeft verheven – Wilders is er niets bij.”

Liquidatiegolf

Er vonden deze week meer liquidaties plaats. Dit keer geen politieke, maar een heuse. Met kogels, bloed, een op straat stervende man, een uitgebrand busje en bekenden van de politie met daarin uiteraard een (bij)rol voor De Neus. In Zaandam werd Lucas Boom door een aantal mannen met automatische vuurwapens om het leven gebracht.

OPHEF! Vooral vanwege het feit dat het op klaarlichte dag plaatsvond, voor het oog van een aantal kinderen. Een liquidatie an sich schijnt weinig ophef meer te veroorzaken. Boom zou één van de laatste nog levende vertrouwelingen van Willem Holleeder te zijn. De lijst wordt steeds korter.

Een Baudetje versus een Oskammetje

Tim Hunt deed een Baudetje. De Britse biochemicus en Nobelprijswinnaar heeft ontslag genomen vanwege de ophef die is ontstaan over enkele uitspraken die hij deed over vrouwen. “Als er vrouwen in het laboratorium zijn, kunnen er drie dingen gebeuren. Óf je wordt verliefd op hen, óf zij worden verliefd op jou, of je geeft ze kritiek en ze gaan huilen.”

Heel de wereld en Asha op de achterste poten. De vuige crimineel. Hoewel de man sprak uit persoonlijke ervaringen, is het not done om dit te zeggen. Een briljant wetenschapper zit nu dus thuis achter de geraniums vanwege zijn eerlijkheid over vrouwen en wat zij met hem als man doen.

Oskammetje

Enfin, wie wel gewoon op zijn post blijft is Peter Oskam, Kamerlid voor de christenbroeders van het CDA. Ook na zijn zoveelste Oskammetje.

Nourdeen Wildeman werpt Oskam in radioprogramma De Nieuws BV (VARA) een homofobe uitspraak voor de voeten, met de vraag “Als een imam zegt dat een homohuwelijk een simpele politieke strijd is en een aanval op het plan van god. Zou die dan niet naar Nederland moeten komen?

De haatimam die homosensualiteit een aanval op het plan van god noemt, blijkt in dit geval te komen van haat-christen Franciscus. Jawel, die sympathieke Argentijn die het Vaticaan bestiert. Haha! Trolololo! LMFAO! Hilariteit en ophef alom, daar had Wildeman Oskam tuk hoor.

Feit blijft echter dat de islam op eenzame hoogte staat waar het homowerpen, homo-stenigen en homo-kruisigen betreft.

Wat Wildeman hier aantoont is enkel zijn eigen hypocriete kortzichtigheid.

Fijn weekend.

 

@TjeerdL