Haagse grabbelton

VIDEO: CDA-Kamerlid Peter Oskam verslikt zich in homofobe uitspraak Paus Franciscus

08-06-2015 17:17

CDA-Kamerlid Peter Oskam was maandag te gast bij het VARA-radioprogramma De Nieuws BV. Hij ging daar in debat over het fenomeen van de haat-imams. De tot moslim bekeerde Nourdeen Wildeman vroeg het oordeel van de christen-democraat over een ongemakkelijke uitspraak over het homohuwelijk.

Wildeman legde het volgende aan Oskam voor:

 

“Als een imam zegt dat een homohuwelijk een simpele politieke strijd is en een aanval op het plan van god. Zou die dan niet naar Nederland moeten komen?”

 

Oskam stribbelde wat tegen, Wildeman hield aan en toen die laatste Oskam vroeg: “Kan een imam dat zeggen in Nederland of niet?” luidde het antwoord:

 

“Ik denk het niet.”

 

Au, het citaat is namelijk afkomstig van paus Franciscus. Toen in 2010 in Argentinië het homohuwelijk werd ingevoerd schreef de kerkvorst in een brief aan de kloosters in Buenos Aires over het homohuwelijk:

 

“Laten we niet naïef zijn, het gaat hier niet om een simpele politieke strijd; dit is een destructieve aanval op het plan van God.” 

 

De paus vindt adoptie door homostellen bovendien een misdaad tegen het kind, discriminatie ten opzichte van kinderen. Enfin, de beelden ziet u hier, hoogtyepunt vanaf 5.00 minuut:

 

Niet de eerste keer

De vaste TPO-lezer herinnert zich ongetwijfeld dat Oskam eerder niet het onderscheid wist te maken tussen shisha (dat rookt u met een waterpijp) en de Griekse drug sisa (de poor men’s crystal meth op basis van batterijzuur en stookolie).

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.