Politiek

Wilders gaat Mohammed-cartoons laten zien op televisie

03-06-2015 12:39

PVV-leider Geert Wilders gaat Mohammed-cartoons laten zien in de zendtijd voor politieke partijen. Dat doet hij omdat het presidium – het bestuur van de Tweede Kamer – volgens hem een verzoek om een expositie in het Kamergebouw heeft afgewezen. Wilders wilde de spotprenten laten zien die vorige maand werden getoond in de Amerikaanse stad Garland.

Wilders in een verklaring:

“Ik was vorige maand aanwezig bij een bijeenkomst in Texas die kort na mijn speech werd aangevallen door schietende terroristen.  De enige manier om jihadisten te laten zien dat we nooit zullen buigen voor terreur en geweld is juist datgene doen wat zij ons willen beletten te doen.  Het zou daarom gepast zijn geweest als het Nederlandse parlement waarin ik gekozen ben de ruimte had gegeven de betreffende cartoons te exposeren. Nu het bestuur van de Kamer mijn verzoek heeft afgewezen zal ik een aantal cartoons binnenkort op de nationale televisie laten zien via de zendtijd politieke partijen. Terroristen moeten weten dat ze nooit zullen winnen en hoe belangrijk de vrijheid van meningsuiting voor ons Nederlanders is.”

Wilders sprak vorige maand op de Mohammed-cartoonwedstrijd in de Texaanse stad. Na zijn vertrek vond een schietpartij plaats.